Qurius realiseert bedrijfsinformatiesysteem voor MEE-organisaties

Software op basis Microsoft Dynamics ondersteunt MEE bij groeiende complexiteit en invoering WMO

Zaltbommel, 10 april 2007 - Elf MEE-organisaties, verenigd in de Gebruikers Vereniging Ondersteunende MEE Software (GOMS), kiezen softwareleverancier Qurius voor de realisatie van een nieuw en op de toekomst gericht bedrijfsinformatiesysteem. Met deze - op basis van Microsoft Dynamics NAV ontwikkelde - oplossing krijgen de aangesloten leden van GOMS een efficiënt bedrijfsinformatiesysteem. Dit biedt enerzijds ondersteuning aan consulenten in het primaire proces en anderzijds ondersteunt het de organisatie bij haar nieuwe bestuurlijke verantwoordelijkheden in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

MEE is door het ministerie van VWS aangewezen als organisatie voor cliëntondersteuning aan alle mensen met een beperking als gevolg van een handicap, chronische ziekte of stoornis in het autistische spectrum. Sinds begin 2004 hebben binnen Nederland 11 van de 25 MEE organisaties, zich verenigd in GOMS. Een belangrijk doel van GOMS is het coördineren van de contacten met ICT-leveranciers, en met name de leverancier van het strategische bedrijfsinformatiesysteem. Door de sterke groei van de ondersteuningsvraag in deze sector en de komst van de WMO is er behoefte aan een compleet systeem ter ondersteuning van de consulenten in hun dagelijkse werkzaamheden. Het systeem dient ook geïntegreerd te zijn met de registratieve processen als gevolg van de bestuurlijke vernieuwing in het kader van de WMO. De software is onder meer bedoeld voor het efficiënt opnemen van nieuwe cliënten, planning van ondersteuningstaken, productieregistratie van activiteiten, vastlegging van de communicatie met cliënten en het beheren van contracten met geldverstrekkers, zoals gemeenten.

Q-MEE, de specifieke oplossing die Qurius nu realiseert voor GOMS, is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en Q-Zorg, de zorgoplossing van Qurius voor AWBZ-gerelateerde zorginstellingen. De planning is om Q-MEE per 1 januari 2008 bij alle 11 GOMS-leden te hebben geïmplementeerd.

De heer Cees Huisman, voorzitter GOMS: "De MEE-organisaties zoals verenigd in het GOMS hebben na een zorgvuldig selectieproces gekozen voor Qurius en Q-Zorg in combinatie met de standaard ERP-software van Microsoft Dynamics NAV. De vereniging GOMS, daarbij ondersteund door het Bilthovense bureau Business Case Entrepreneurs, heeft deze keuze gemaakt in de overtuiging dat ze hiermee een solide ICT-oplossing verkrijgt die flexibel genoeg is om verschillen tussen de MEE-organisaties aan te kunnen en om toekomstige aanpassingen te kunnen doorvoeren. Met Qurius en Microsoft hebben we vertrouwen in de stabiele ondersteuning en de goede kwaliteit die nodig zijn bij de implementatie zowel als daarna."

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van bedrijfsapplicaties en IT-infrastructuren. Fundament voor deze oplossingen vormt de pakket- en platformsoftware van Microsoft. Qurius telt circa 700 medewerkers; het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. Vanuit de vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 1.700 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en fuseerde op 18 december jl. met Watermark tot Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner.