Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Lochem - Bestuurder onwel; auto in sloot                  |
Een 32-jarige automobilist uit Baarn is op maandag (09/04) onwel geworden en met zijn auto in een droge sloot naast de Rondweg West beland. De ouders van de bestuurder (beiden 67 jaar) die als passagier in de auto zaten, raakten licht gewond. Zij zijn allemaal voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 14.15 uur binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de bestuurder onwel werd, het bewustzijn verloor en daardoor met zijn auto in de sloot belandde. Een arts heeft ter plaatse eerste hulp verleend, waarna alle inzittenden naar het ziekenhuis werden overgebracht. Alledrie konden zij na onderzoek c.q. behandeling het ziekenhuis verlaten.

|     |Terwolde - Motorrijdster gewond                           |
Een 62-jarige motorrijdster uit Oldebroek is op maandag (09/04) op de Bekendijk gewond geraakt toen zij te laat door had dat haar man, eveneens op de motor afsloeg. De vrouw is met been- en tandletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 17.45 uur bij de politie binnen. Uit een voorlopig is duidelijk geworden dat het echtpaar op de Bekendijk reed toen het GPS-systeem op de motor van de man vrij laat aangaf dat er moest worden afgeslagen. De man deed dit alsnog; de vrouw zag dit te laat en een botsing was het gevolg.

|     |Zutphen - Inbraak in woning                               |
Een woning aan de Industrieweg is in het Paasweekend het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer diverse sieraden verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De inbraak heeft tussen vrijdagochtend (06/04) 07.00 uur en maandagavond (09/04) 17.30 uur plaats gevonden. Men kon de woning binnenkomen door een raam te forceren. Eenmaal binnen heeft men meerdere ruimtes en kasten doorzocht. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de inbraak en diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Zutphen - Man aangehouden voor vernieling tuin            |
De politie heeft op maandag (09/04) een 24-jarige inwoner uit Zwolle aangehouden in verband met vernielingen in een tuin van een woning aan de Schimmelpennincklaan. Daarnaast wordt hij tevens verdacht van diefstal van een aantal spullen. De verdachte is in verband met het politieonderzoek ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 09.45 uur een melding dat een persoon op bovengenoemde locatie allerlei spullen in een tuin had neergezet, waardoor diverse planten beschadigd werden. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de verdachte zich naar de bewoonster toe al eerder op de ochtend zeer vervelend had gedragen door onder meer heel vaak aan te bellen. De bewoonster en verdachte zijn bekenden van elkaar en eerstgenoemde heeft inmiddels aangifte van vernieling gedaan.

Over de gedumpte spullen (waaronder een printer, een lantaarn met kaars en een fietszitje) verklaarde de man dat ze van diefstal afkomstig waren. Vaststaat dat de spullen in Zutphen zijn weggenomen; onduidelijk is nog van welke locaties. De politie gaat verder met het onderzoek.

|     |Zutphen - Geld weg na afleidingstruc                      |
De politie waarschuwt burgers voor een tot nu toe onbekende man die een Zutphenaar het nodige geld heeft gekost. Tijdens het wisselen leidde hij zijn slachtoffer af en wist het papiergeld uit zijn portemonnee weg te nemen.

Aanleiding voor dit bericht vormt een incident dat op vrijdag 6 april j.l. op het Roodsplein plaats vond, waarbij een tot nu onbekende man vanuit de portemonnee van een 74-jarige man uit Zutphen ongemerkt een geldbedrag wist weg te nemen. De onbekende man wilde geld wisselen en het slachtoffer wilde hem ter wille zijn. Laatstgenoemde werd echter tijdens het wisselen door de onbekende man afgeleid en miste kort nadien een paar honderd euro aan papiergeld. Hij heeft inmiddels aangifte van diefstal gedaan.

Het signalement van de onbekende man luidt als volgt: het gaat om een Oost- Europees type. Hij is vermoedelijk tussen de 30 en 50 jaar oud. De man heeft een gezet postuur. Hij is ongeveer 1.65 meter à 1.70 meter lang. De man had kort geknipt, warrig, donker haar en droeg blauwe kleding.

Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

Einde berichten
---


---


---

---- --