Technologie Stichting STW

Oproep tot reacties op programmavoorstel 'Multiscale Simulation Techniques'

dinsdag 10 april 2007

Multiscale Simulation Techniques, een concept programmavoorstel

Het STW bestuur heeft begin 2007 besloten een drietal STW programmaâs te laten uitwerken in samenspraak met onderzoekers en gebruikers. Eén van de programmaâs die momenteel in ontwikkeling is, betreft âMultiscale Simulation Techniquesâ. Het programmavoorstel dat thans nog in conceptfase verkeert, is opgesteld door Prof.dr.ir. R. de Borst (TU Delft), Prof.dr. D. Lohse (UTwente) en Prof.dr.ir. D.H. van Campen (TU Eindhoven) in nauw overleg met vertegenwoordigers van Shell, Océ en Corus en is te downloaden.

STW nodigt haar achterban die betrokken is in onderzoek aan multi-scale verschijnselen in vloeistoffen en vaste stoffen uit om haar interesse kenbaar te maken voor deelname aan het programma en aan te geven op welke applicatie-gebieden zij zich binnen het programma op zouden willen richten. Daarbij dient men zich ook de vraag te stellen welke gebruikers men bij de onderzoeksaanvraag wil betrekken met het oog op de verplichte bijdrage van gebruikers van minimaal 25% van het projectbudget (in natura en/of in geld).

Wij zien uw reacties op het programmavoorstel met belangstelling tegemoet. Het definitieve voorstel zal begin mei besproken worden met MinEZ/SenterNovem. Op 25 mei zal in het bestuurlijk overleg tussen STW en EZ een besluit worden genomen over het openstellen van het programma voor projectaanvragen.

U kunt u reacties op het voorstel kenbaar maken aan : * Frank van den Berg tel. (030) 6001291 f.vandenberg@stw.nl