Gemeente Zaanstad

05-04-2007

Veel marktpartijen toonden hun belangstelling voor de ontwikkelingscompetitie rond de herontwikkeling van de Bannehof. De selectieperiode hiervoor startte in februari. Meer dan twintig marktpartijen schreven zich hiervoor in en leverden onder andere drie referentieprojecten in die vergelijkbaar zijn met het project Bannehof. Na een toetsing en een puntenwaardering nodigt de gemeente nu vijf partijen uit voor de volgende fase van de ontwikkelingscompetitie. Deze marktpartijen of combinaties van marktpartijen zijn:

* Johan Matser Projectontwikkeling BV

* Heijmans Vastgoed Realisatie BV Almere & Zaan Kristal BV
* Slokker Vastgoed BV

* Timpaan Hoofddorp BV & DHV

* Leyten en Partners

Deze partijen gaan nu een planvisie voor de locatie uitwerken. Eind juni gaat een gemeentelijke toetsingscommissie na of de visies voldoen aan alle randvoorwaarden en uitgangspunten. Daarna zal een beoordelingscommissie, die bestaat uit ambtenaren, vertegenwoordigers uit Rooswijk en uit de welstandscommissie, de plannen beoordelen.

Half september presenteren de marktpartijen hun visies en de inwoners en belanghebbenden uit Rooswijk. Direct daarna geven de inwoners van boven de zestien, ondernemers en organisaties in een wijkreferendum hun voorkeur aan een van de plannen en de daarbijbehorende marktpartij. De partij van het plan met de meeste stemmen wint de ontwikkelingscompetitie. De uiteindelijke beslissing over de ontwikkeling ligt bij de gemeenteraad.