Politie Gelderland-Zuid

070410 Met drank op achter het stuur

Nijmegen, 10-04-2007 o Surveillerende agenten reden in de nacht van maandag op dinsdag om 01.40 uur over de Bisschop Hamerstraat. In het kader van een verkeerscontrole gaven zij aan een automobilist het teken Stop Politie.

Op dat moment trapte de bestuurder het gaspedaal in. Hij reed vervolgens door het rode verkeerslicht in de richting van het Keizer Karelplein. Agenten zetten hierop de achtervolging in. De bestuurder hield de hoge snelheid vast en reed op het Keizer Karelplein door rood in de richting van de Graafseweg. Op de Graafseweg reed de man 111 km/u waar een maximumsnelheid van 50 km/h is toegestaan.

De agenten konden de 27-jarige man uit Nijmegen op de Graafseweg staande houden. Omdat hij naar alcohol rook, onderwierp de politie de man aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De bestuurder werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de Nijmegenaar een alcoholpromillage van 720 ug/l had, terwijl 220 wettelijk is toegestaan. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Ook maakte de politie proces-verbaal op voor het overschrijden van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom. (02)