Arriva


10 april 2007.

Arriva inventariseert wensen reizigers Hoeksche waard en Goeree

Donderdag 5 april deelden medewerkers van Arriva folders uit aan reizigers in de Hoeksche waard en Goeree Overflakkee. Op de flyer worden reizigers uitgenodigd via de website van Arriva een enquête in te vullen en zo hun wensen voor het busvervoer in de regio kenbaar te maken.

De beloning voor het invullen van de enquête is het meedingen naar één van de Theater & Concertbonnen van honderd euro. Die beloning sprak kennelijk aan Arriva zag donderdagavond al direct een toename van bezoekers op www.arriva.nl/zuidholland voor het invullen van de enquête.

Het is opmerkelijk dat Arriva reizigers in dit gebied benadert, want er rijden hier helemaal geen bussen of treinen van Arriva. Nog niet tenminste, want Arriva is wel geïnteresseerd in dit gebied, zo blijkt uit de folder die werd uitgedeeld op Rotterdam Zuidplein en in de regio.

Binnenkort begint de aanbestedingsprocedure voor het Openbaar Vervoer in beide gebieden. De provincie vraagt dan vervoerders een offerte in te dienen. Hierdoor dingen ze mee naar het contract om het vervoer de komende jaren in deze gebieden te mogen verzorgen. Arriva wil graag een goed beeld hebben van de wensen van de inwoners van de Hoeksche waard en Goeree Overflakkee. Alleen wanneer de wensen van de busreizigers en potentiële busreizigers bekend zijn kan goed openbaar vervoer worden geboden, zo vindt Arriva.