Politie Amsterdam-Amstelland



Man (40) aangehouden na bedreiding en discriminatie / Oude Haagseweg (10/04/07)

In de nacht van maandag op dinsdag 10 april rond halftwee is een 40-jarige man aangehouden nadat hij twee mannen had bedreigd met een mes. Ook had de verdachte de auto van één van de slachtoffers vernield. De verdachte richtte zonder enige aanleiding zijn agressie tot beide mannen en maakte daarbij discriminerende opmerkingen terwijl hij hen probeerde te steken met een mes. De verdachte kon worden aangehouden door snel ter plaatse gekomen politieagenten. Bij hem werden meerdere messen aangetroffen. De recherche van bureau August Allebéplein onderzoekt de zaak.
Nepagenten gearresteerd na overval in woning / Marnixstraat (10/04/07)

Zaterdagmiddag 7 april rond drie uur is een woning overvallen aan de Marnixstraat door vermoedelijk twee mannen. Surveillerende agenten op de fiets werden gealarmeerd door getuigen en konden beide mannen aanhouden. De twee verdachten (26 en 31 jaar oud) zijn in verzekering gesteld.

Zaterdagmiddag overvielen de twee verdachten een vrouw en een man in een woning aan de Marnixstraat. De mannen deden zich voor als agenten. Met geld en persoonlijke eigendommen van de slachtoffers verlieten zij de woning en sloegen op de vlucht. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag het tweetal wegrennen. Deze getuige waarschuwde surveillerende agenten. Eén van de mannen kon in de Tweede Looiersdwarsstraat worden gearrestteerd. De andere verdachte werd in de tram ter hoogte van de Rozengracht aangehouden. De recherche van Bureau Opsporing district 1 onderzoekt de zaak.
Negenjarig kind aangereden door bus / Derkinderenstraat (10/04/07)

Zondagmiddag 8 april rond twaalf uur raakte een 9-jarig jongetje gewond toen hij werd aangereden door een bus op de Derkinderenstraat. Het slachtoffer stak met een vriendje de rijbaan over en zag de bus te laat. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij uit voorzorg één nachtje is opgenomen. Het onderzoek wordt gedaan door het Forensisch Team Verkeersonderzoeken. 28 drankrijders gearrestterd bij grote alcoholcontrole / Amstelveenseweg (10/04/07)

Bij een grootscheepse alcoholcontrole vrijdagavond 6 april op de Amstelveenseweg heeft de politie bijna 1700 automobilisten een blaastest laten uitvoeren. Agenten van politiebureau Van Leijenberghlaan arresteerden 28 personen die te veel alcohol hadden genuttigd. Tegen deze bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Vier bestuurders bleken dermate veel alcohol te hebben gedronken, dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Twee personen werden nog gezocht omdat zij een aantal bekeuringen niet hadden betaald.