Politie Limburg-Zuid

Heerlen: Grote hoeveelheid verdovende middelen, gestolen lading en vuurwapens gevonden

De districtsrecherche van Heerlen heeft de afgelopen maanden een drugsonderzoek ingesteld. Daarbij heeft zij een grote hoeveelheid verdovende middelen en (gestolen) goederen gevonden. Bij dit onderzoek zijn twee verdachten aangehouden.

Het onderzoek is in december 2006 begonnen en resulteerde toen in een inval in twee garageboxen in Heerlen. Hierbij werd toen een kleine hoeveelheid pillen gevonden (1000 xtc-pillen). In januari 2007 doorzocht de politie nogmaals deze garageboxen en trof toen het volgende aan:

. 896 cartridges (inktpatronen voor printers)
. één in België gestolen motor
. één gestolen kentekenplaat
. vijf gasflessen met stof voor de productie van XTC . 90 liter zoutzuur
. één handgranaat
. één pistool
. diverse soorten munitie
. één paralyser
. 978 flesjes vloeibare xtc
. ongeveer 90.000 xtc-pillen
. 11 kg amfetamine

Naar aanleiding van deze vondst heeft de recherche van Heerlen een verder onderzoek ingesteld en dit resulteerde afgelopen week in vier invallen in vier panden. Het eerste pand bevond zich in Heerlen, waar twee vuurwapens werden aangetroffen en de eerste verdachte werd aangehouden. Het betreft een 34-jarige man uit Heerlen. In een tweede pand in Nijswiller, werd 15 gram harddrugs gevonden. In het derde pand in Merkelbeek werd 400 ml pepperspray, 4 flesjes vloeibare xtc en enkele grammen cocaïne, zakjes vloeibare viagra, een klein busje pepperspray en een paralyser gevonden. In het laatste pand in Heerlen werd nog 400 ml pepperspray en het interieur van een gestolen auto gevonden. Hier werd de tweede verdachte, een 25-jarige vrouw uit Merkelbeek aangehouden.

De recherche is samen met het de Explosieven Opruimings Dienst de panden gefaseerd binnengedrongen, omdat er aanwijzingen waren dat het om explosieven kon gaan. De aanhoudingen en de in beslagname van de goederen is veilig verlopen door deze aanpak. Na onderzoek en verhoor van de verdachten zijn de man en de vrouw in vrijheid gesteld in afwachting van een uitspraak van de rechter.