Ingezonden persbericht


CARLO VAN DAM GAAT MET RACING FOR BELGIUM VOOR TITEL IN EUROCUP MÉGANE TROPHY!

VLAARDINGEN, 10 APRIL 2007 - Carlo van Dam zal dit jaar met het team van Racing for Belgium uitkomen in de Eurocup Mégane Trophy. De Nederlander zal naast alle wedstrijden in deze spectaculaire raceklasse tevens deelnemen aan de ATS Formule 3 Cup. De rijder van S-T-A-R-T is zeer verguld met deze unieke situatie, doordat hij komend seizoen in twee verschillende raceklassen actief zal zijn! De inwoner uit Vlaardingen heeft reeds kunnen proeven aan deze snelle racebolide. Op de circuits van Paul Ricard en Barcelona prijkte Van Dam continu in de top van het klassement!

Na enkele succesvolle jaren in de Eurocup Formule Renault 2.0, maakte Van Dam vorige week zijn overstap naar de ATS Formule 3 Cup bekend, waar hij na een afwezigheid van drie jaar opnieuw wordt herenigd met Van Amersfoort Racing. De andere uitdaging voor Van Dam is zijn deelname aan de Eurocup Mégane Trophy, dat onderdeel uitmaakt van de World Series by Renault. De Eurocup Mégane Trophy is één van de grootste publiekstrekkers in de prestigieuze World Series by Renault. De wedstrijden met de Renault Mégane V6-bolides waar de Nederlandse deelnemer mee zal gaan rijden worden in het voorprogramma van dit grootse autosportevenement verreden. Het is samen met de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) de meest competitieve en spectaculaire serie in Europa. Met zeven raceweekenden (veertien wedstrijden) is de Renault Mégane Trophy (met een vermogen van 330 PK en uitgevoerd met een standaard sequentiële versnellingsbak) een spectaculaire raceklasse waar vele internationale topcoureurs aan deelnemen!

Ondanks dat Van Dam dit jaar op twee verschillende fronten zal strijden, blijven de doelstellingen van de behendige autocoureur ongewijzigd. Het 21-jarige talent mikt dit seizoen samen met Van Amersfoort Racing op de titel in de ATS Formule 3 Cup. Ook zal Van Dam de nodige kilometers gaan maken voor het Racing for Belgium team dat onder leiding staat van Wim Coekelbergs. Het team werd met Jan Heylen in 2005 kampioen en de doelstelling voor dit jaar is dan ook om de titel weer te heroveren!

Op 30 maart maakte Van Dam zijn officiële debuut in de Mégane Trophy bolide op het circuit van Paul Ricard (Frankrijk). Dit was zijn eerste ervaring met de snelle en wendbare bolide. Nadat de problemen met het terugschakelen door een kapotte sensor waren opgelost, ging Van Dam er op de tweede dag eens goed voor zitten. Op de snelle High Tech Test Track zocht Van Dam de limieten van het circuit op en eindigde aan het einde van de dag op de zesde plaats. De test werd op 4 en 5 april voortgezet op het circuit van Barcelona. Op het Spaanse circuit kwam de regen gedurende de twee dagen met bakken uit de hemel vallen, waardoor Van Dam direct met natte weersomstandigheden werd geconfronteerd. Op oude banden eindigde de inwoner uit Vlaardingen op een keurige zesde stek. Van Dam voelde zich op de koude en regenachtige tweede testdag zich als een vis in het water. Ondanks de aanhoudende regen realiseerde hij de snelste tijd (2:10.795) van de dag. Hij was daarmee 8 tienden los van de rest van het internationale deelnemersveld! Met dit resultaat kijkt Van Dam met veel vertrouwen uit naar het kampioenschap!

CARLO VAN DAM: "Ik ben ontzettend blij dat ik dit jaar naast de ATS Formule 3 Cup ook in de Eurocup Mégane Trophy zal uitkomen! Dit 'bommetje' is te vergelijken met een DTM-bolide. De reactiesnelheid is echt gigantisch! Afgelopen jaar heb ik tijdens mijn races in de World Series by Renault 3.5 veel wedstrijden van de Mégane Trophy kunnen bekijken en het was altijd een spektakel van de eerste tot en met de laatste minuut. Naast mijn ambities om dit seizoen voor een topklassering te gaan, verheug ik me in het bijzonder op de vele deur aan deur gevechten waar deze klasse absoluut garant voor staat! De tests van vorige week verliepen meer dan voorspoedig. Het is waanzinnig dat dit team mij de kans biedt om voor hen uit te komen in deze spectaculaire klasse zodat ik mezelf op een breder platform als autocoureur kan ontwikkelen. Ik wil Wim Coekelbergs bedanken voor deze kans om aan dit geweldig avontuur deel te nemen!"

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).