--------------------------------------------------------------------------
   Zetes zet snelle geografische expansie voort en opent Noord-Europees   
                                 kantoor                                  
--------------------------------------------------------------------------


Brussel, 04/10/2007

Foto: http://www.newsengine.be/documents/zetes.xml

Zetes (Euronext Brussels: ZTS), een toonaangevende, pan-Europese onderneming die oplossingen en diensten met meerwaarde aanbiedt inzake de automatische identificatie van goederen en personen, heeft een nieuwe vestiging geopend in Denemarken om de Noord-Europese markten (Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen) beter te bedienen. Jan Norret, auto-ID-veteraan en pionier op het vlak van stemgestuurde systemen op deze markten, heeft de taak op zich genomen om de Noord-Europese vestiging te leiden.

Op strategisch vlak zal Zetes bij het betreden van de Noord-Europese markt focussen op de 'Zetes 3iV Solution', een volwaardig pakket oplossingen met een meerwaarde voor stemgestuurde logistiek. Zetes is de onbetwiste nummer één op de pan-Europese markt voor 'voice-directed logistics'. In 2006 verwezenlijkte Zetes een stijging van de verkoopcijfers voor 3i Voice Solution met nagenoeg 30 % in vergelijking met het voorgaande jaar. Met de acquisitie in augustus 2006 van Vocognition International erbij gerekend, bedient Zetes nu 50 % van de Europese voice-markt.

Ook de voorbije jaren was Zetes al actief op de Noord-Europese markt. Zetes is zelfs de enige voice-integrator die oplossing al in gebruik heeft bij klanten in alle vier de landen. Deze klanten, die nu bediend zullen worden door de nieuwe vestiging, vielen tot voor kort onder de hoede van de Zetes-vestigingen in Hamburg en Brussel, die de nieuwe Noord-Europese vestiging zullen blijven ondersteunen. Daarenboven kan de nieuwe vestiging ook rekenen op de ondersteuning van de 3i-competentiecentra waarover Zetes beschikt. Deze centra fungeren als pan-Europese kenniscentra voor specifieke technologieën. Op dit ogenblik runt Zetes 3i-competentiecentra voor voice, RFID en label printing/applying.

Lokale vestigingen om het hoofd te bieden aan snelle marktontwikkeling

Alain Wirtz, CEO van Zetes: "We stellen vandaag een gestage ontwikkeling vast van de Noord-Europese markt voor goederenidentificatie, en dat in verschillende sectoren. Spraaktechnologie vormt zonder meer de belangrijkste nieuwe toepassing, maar ook andere technologieën, zoals het scannen van streepjescodes, draadloze LAN-terminals en printing blijven groeien. Met de opening van een plaatselijke vestiging geven we ook uiting aan ons engagement tegenover onze bestaande en nieuwe klanten in de Noord-Europese landen."

Een snelle geografische expansie

De opening van een nieuwe Zetes-vestiging voor Noord-Europa ligt in de lijn van een hele reeks expansieactiviteiten. In 2006 opende Zetes zowel in Italië als in Israël een vestiging. Daarnaast verwierf de onderneming eveneens een vestiging in Zwitserland en bijkomende vestigingen in het VK, Duitsland en Nederland na de acquisitie en integratie van PEAK Europe. Het oprichten van plaatselijke vestigingen vormt een belangrijk aspect van de bedrijfsstrategie van Zetes, waarbij de focus ligt op een dienstverlening van topkwaliteit, gekoppeld aan klantenrelaties op basis van vertrouwen. De opening van een lokale vestiging met lokale deskundigen draagt in sterke mate bij tot deze doelstellingen.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------