Ingezonden persbericht


Ooievaars wonen op de Kinderboerderij d' Oosterhout.

Op 2e Paasdag heeft een echtpaar ooievaars hun intrek genomen in het ooievaar's nest op de Kinderboerderij d' Oosterhout aan de Vondelstraat in Alkmaar.

Op 2e Paasdag hebben de medewerkers van de kinderboerderij, samen met vele kinderen en hun ouders, een gezellige middag beleefd op het complex. Er waren 12 gipsen eieren en 25 zakjes met chocolade eieren verstopt, die door de massaal toegestroomde kinderen gezocht konden worden. Vanaf 1 uur werd het gezellig druk in de speeltuin, het paviljoen en op het terras met kinderen en hun ouders, die zich tegoed deden in het dunne zonnetje dat haar best deed om door te breken. Om klokslag 2 uur ging de poort naar het boerderij eiland open en konden de kinderen zich uitleven, Voor de vinders van de gipsen eieren was er een prijs in het vooruitzicht gesteld. Om 3 uur vond de prijsuitreiking plaats en alle gelukkigen gingen met een chocolade paashaas van verschillende grootte naar huis. Ondertussen kon er de hele middag worden genoten van een suikerspin, een ijsje en werden de liefhebbers, ook gratis, geschminkt. Na enige tijd liepen er vele kinderen, die hun gezicht hadden omgetoverd tot de mooiste hazen, vlinders, konijnen en prinsessen.

Vlak na de prijsuitreiking werd de start van een kleurplaatwedstrijd aangekondigd. In het paviljoen kan een mooie kleurplaat worden opgehaald. Ook zullen de kleurplaten in de omliggende scholen worden bezorgd. Als de ingekleurde tekening uiterlijk vrijdag 20 april om 17.00 uur weer wordt ingeleverd, doe je mee aan de wedstrijd. De prijsuitreiking is zondag 22 april om 15.00 uur in het paviljoen van de boerderij. Voor de mooiste ingekleurde tekeningen zijn er voor elke leeftijd prijzen beschikbaar. Alle ingeleverd tekeningen zullen enige tijd in het paviljoen worden opgehangen.

Ook kan er via de kleurplaat een naam worden doorgegeven van het nieuw in te richten speelhoekje wat de komende weken gebouwd gaat worden in het paviljoen. Hierin kunnen de kinderen dan ook in het paviljoen spelen met allerlei nieuw speelgoed, lego en leesboekjes.

's Morgens, tijdens de voorbereidingen voor de ontvangst van de kinderen, werden de vrijwilligers getrakteerd op het geklepper van de jonge ooievaars, die hoog boven hun hoofd hun nest inrichtten. De vogels zijn geheel niet schuw en daalden regelmatig af naar het eiland om tussen de koe en de geiten naar voedsel te zoeken. Ook de bezoekers konden 's middags een aantal keren van dit tafereel genieten.

Het paviljoen van de kinderboerderij is dagelijks geopend van 13.00 tot 17.30 uur en de boerderij zelf van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Op koninginnedag zijn we de gehele dag gesloten.