Ingezonden persbericht


Overheid en ABN Amro kiezen Silvestris Aquamotive
als TechnoPartner

De innovatieve organisatie Silvestris Aquamotive BV van Maarten de Bruijn (mede-oprichter en bedenker van de Spyker C8 supersportwagens), Jan Willem Schoenmakers en Leon Vergunst is door de Ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de ABN Amro bekroond met het label 'TechnoPartner'. Gesteld werd dat Silvestris een belangrijke bijdrage kan leveren aan Nederland als hoogwaardige kenniseconomie. De organisatie beschikt over het benodigde lef, de kennis en het doorzettingsvermogen om innovatieve ideeën gerealiseerd te krijgen. Met de erkenning als TechnoPartner staat de Nederlandse Staat voor een deel garant voor de investeringen die Silvestris Aquamotive doet om zich te ontwikkelen tot één van de allergrootste groeidiamanten van de Nederlandse economie.

Geweldige stimulans
Medeoprichter en ontwerper Maarten de Bruijn: "Dit is een prachtige motie van vertrouwen en tevens een geweldige stimulans voor ons om nog succesvoller te kunnen ondernemen. Naast het bedenken van vernieuwende concepten staan we zelf ook garant voor de uitvoering. Dit gaat vanzelfsprekend gepaard met aanzienlijke investeringen. Onze kracht ligt bij het bedenken en uitvoeren van vernieuwende concepten. Silvestris ontwikkelt haute couture voor alle 'motive' markten en daarmee willen we als Nederlands bedrijf absoluut onze bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Nederland als Kenniseconomie. Eind vorig jaar introduceerden we zo onze exclusieve, innovatieve speedboat, de 23' Sports Cabriolet voorzien van zeer krachtige motoren tot 320 pk waarmee de boot moeiteloos 50 knopen, circa 90 km per uur, kan halen. Deze 'nautical sports car' blijkt inmiddels in een mooie behoefte in de markt te voldoen en inmiddels hebben we ook plannen voor een aeromotive concept.

TechnoPartner
Het valt voor startende ondernemers met een innovatieve, technische vinding vaak niet mee de (aanzienlijke) financiering rond te krijgen vanwege de onbekendheid bij andere partijen met de vooruitstrevende technologie. Om deze 'pioniers van de toekomst' een extra zetje in de rug te geven, hebben beide Ministeries in samenwerking met ABN AMRO het label TechnoPartner in het leven geroepen. Het is een verruiming van het Besluit borgstelling MKB-kredieten (BBMKB). Met het TechnoPartner-label weten banken dat specialisten vertrouwen hebben in de desbetreffende onderneming. Bovendien krijgen zij gegarandeerd (een deel van) de lening terugbetaald.

Silvestris Haute Motive Concepts
Nederlands vakmanschap en gedrevenheid tot in elk detail op zowel technologisch als esthetisch vlak, stonden bij het vervaardigen van de exclusieve en innovatieve aluminium speedboat, de 23' Sports Cabriolet centraal. De 'nautical sports car' werd vorig jaar getoond tijdens de exclusieve Monaco Boat Show in september 2006 en was één van de grootste publiekstrekkers tijdens de Amsterdamse Miljonair Fair vorig jaar december. De 23' Sports Cabriolet wordt gepresenteerd als high performance tender. Het ultieme vervoermiddel tussen het megajacht voor de kust en de Bentley of Maserati op de kade. De boot dankt zijn sportieve vaareigenschappen aan een uitgekiend ontwerp van het onderwaterschip. Dit jaar kan een select aantal personen zich trotse eigenaar noemen van een Silvestris 23' Sports Cabriolet. Voor de productie en verkoop is de onderneming Silvestris Aquamotive BV opgericht, dat onderdeel uitmaakt van Silvestris Haute Motive Concepts. Silvestris Haute Motive Concepts houdt zich, naast nieuwe projecten voor de aquamotive industrie, ook bezig met nieuwe "haute couture" projecten voor de aeromotive en de automotive branche. De organisatie is opgericht door Maarten de Bruijn, die in 2000 mede Spyker Automobielen oprichtte en daar 2 jaar geleden zijn aandeel verkocht, samen met zijn voormalige Spyker-kompanen Jan Willem Schoenmakers en Leon Vergunst.

EINDE BERICHT