Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Umberto van Rijn overleden

Op 9 april is dagelijks bestuurder Umberto van Rijn overleden. Van Rijn was al enige tijd ziek, maar is toch nog onverwacht overleden.

Voor deelgemeente Kralingen-Crooswijk was hij van 2002 tot 2006 actief als raadslid en vervolgens bijna een jaar dagelijks bestuurder voor de PvdA.

Umberto van Rijn was een deskundig bestuurder met ruime belangstelling en een passie voor milieuvraagstukken. In 2002 werd Umberto raadslid en zou dit tot 2006 blijven. Tijdens zijn raadswerk was hij onder andere voorzitter van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Buitenruimte.

Als dagelijks bestuurder trad hij op 20 april 2006 aan en kreeg hij de portefeuille Ruimtelijke Ordening en Inrichting, Buitenruimte, Verkeer en Vervoer, Volkshuisvesting en Milieu.
Op eigen wijze en met een goed ontwikkeld politiek gevoel gaf hij vorm aan projecten en onderwerpen binnen deze beleidsvelden. Als knap onderhandelaar wist hij soms moeizame processen in beweging te brengen.

Naast zijn werk als bestuurder was hij onder andere Hoofdingeland bij het Hoogheemraadschap Schieland, lid van de bondsraad van de Consumentenbond en lid van het bestuur van de Stichting Landschapsonderhoud Rotterdam.

Hij kon zijn werk niet loslaten en ondanks zijn ziekte vervulde hij met visie en energie zijn taken. Kritisch, maar met een goed oog voor de belangen van de deelgemeente deed hij zijn werk, maar ondersteunde zo ook zijn collega bestuurders. Nooit bleef een verzoek tot hulp of ondersteuning onbeantwoord.

Met dit overlijden verliest Kralingen-Crooswijk een betrouwbare bestuurder met een duidelijke visie.