Ingezonden persbericht


Forrester: BMC Sofware koploper in
Business Service Management


* BMC krijgt hoogste score voor huidig BSM-aanbod
* BMC koploper in de miljardenmarkt voor IT management software

Schiphol-Rijk, 10 april 2007 ­ BMC Software is volgens marktonderzoeker Forrester Research qua strategie en oplossingen koploper in de markt voor Business Service Management. Dit doen ze door IT nauw te verbinden met de business. In het recent gepubliceerde 'Q107 Forrester Wave Report on Business Service Management' krijgt BMC Software hoge scores voor het huidige productaanbod, strategie en marktaanwezigheid.

Het gezaghebbende rapport over de BSM-markt bevestigt de groei van Business Service Management en constateert dat BSM de manier veranderd heeft waarop leveranciers managementsoftware ontwerpen en bouwen. BMC Software is een vooraanstaande leverancier in de $15,6 miljard grote markt voor IT Management Software, aldus het in maart gepubliceerde rapport getiteld: 'The IT Management Software Market'.

"Als veteraan in de markt van enterprise en systeem management heeft BMC Software het risico genomen een nieuw werkterrein te creëren en dat te ondersteunen met een heel scala aan producten, waarvan sommige gebouwd in de eigen onderneming en andere aangekocht. Het uiteindelijke resultaat? Een solide oplossing van BMC Software met een uitstekende 'roadmap' om stap-voor-stap het doel van BSM te bereiken," zegt Peter O'Neill, een van de hoofdanalisten bij Forrester Research en medeauteur van het Wave Report on Business Service Management.

BMC Software krijgt erkenning voor zijn CMDB (Configuration Management Database), plus het vermogen van de onderneming om echt een verbinding te maken tussen zakelijke diensten en infrastructuur, als ook het succesvol in kaart kunnen brengen van de IT-infrastructuur en zakelijke dienstverleningsprocessen. Forrester noemt dat "kritische succesfactoren voor de inzet van BSM."

"BMC Software heeft zijn product portfolio nu een aantal jaren lang aangeboden onder de vlag van Business Service Management, daardoor zijn ze op dat gebied een voorloper geworden, mede door hun portfolio en hun ervaring," schrijft O'Neill. "Alle service management producten en de Atrium CMDB zijn gebaseerd op het BSM-concept. BMC Software heeft een sterke klantenbasis en een competente verkoopstaf die in staat is uitdagingen op BSM-gebied te bespreken met hun klanten."

Business Service Management van BMC Software is in gebruik bij honderden ondernemingen over de gehele wereld, onder meer bij het Ministerie van Defensie van de VS, Coldwater Creek, Mary Kay en Toyota Motorsport.

"Business Service Management is de meest effectieve manier geworden om de IT-omgeving te managen en waarde te verschaffen aan de business," zegt Tom Bishop, Chief Technology Officer van BMC Software. "Gezien de positie van BMC Software in het Forrester Wave Report on Business Service Management valt het eenvoudig te begrijpen waarom grote ondernemingen over de hele wereld BMC Software blijven selecteren om hun BSM initiatieven mee te ontplooien. BMC Software heeft laten zien in staat te zijn IT-oplossingen te ontwikkelen die echt van invloed zijn op de business en is in een buitengewoon goede positie om te profiteren van de explosieve groei van de BSM-markt."

Forrester's Q1 2007 Wave Report on Business Service Management onthult de sleutelcriteria voor de selectie van een Business Service Management oplossing. De marktanalist is van plan het rapport over ongeveer twaalf maanden van een nieuwe editie te voorzien. Het complete rapport vindt u op: http://kurl.nl?BFC

Over BMC Software
BMC Software, Inc. (NYSE:BMC), is een vooraanstaand leverancier op wereldschaal van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor het beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en Service Management. BMC Software is opgericht in 1980 en realiseerde over het boekjaar 2006 een omzet van ongeveer 1,57 miljard dollar. Meer informatie over BMC Software vindt u op www.bmc.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth Kramer

Text 100 Public Relations

Tel: 0031 (0) 20 530 43 49

E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl

###

BMC Software, the BMC Software logos, and all other BMC Software product or service names are registered trademarks or trademarks of BMC Software, Inc. All other trademarks or registered trademarks belong to their respective companies. © Copyright 2006, BMC Software, Inc.