Ingezonden persbericht


Aan: de wethouders Cultuur en Hooglanderveen, Amersfoort

Van: Sylvia Kesler

Geachte heren Van Daalen en Kruyt,

Ik maak me een beetje zorgen omtrent het getouwtrek om de zgn. Hoiberg in Hooglanderveen.

Van meet af aan was de gedachte in het dorp dat die op een centrale plaats moest komen. Nu zijn van de opties nog over een locatie bij het Disselplein en een voor de kerk op De Brink.

Wij vinden eigenlijk dat hij bij het Disselplein moet komen.

Dit sluit naar onze mening prachtig aan bij de gedachte om op die centrale plek een groot manifestatie veld te realiseren. Het plein zelf is immers te klein voor de dorpsfeesten, jaarmarkten, carnavals activiteiten, e.d. Daar hoort wat ons betreft de speelplaats van de St. Jozefschool als openbaar terrein ook bij. We hebben begrepen dat jullie dat idee van ons overgenomen hebben. Hulde daarvoor.

Het is jammer dat er geluiden zijn dat het kunstobject De Hoiberg niet aan de rand van de speelplaats / Disselplein komt. Een podium op een centrale plek naar 3 kanten te gebruiken (BSO, School en plein) is een unieke kans om er een markant actief te gebruiken kunstwerk van te maken. We wijzen op synergie die er kan ontstaan met de school, de Dissel en wie weet ook de BSO. Het is toch een kunstwerk dat ook daadwerkelijk een functie zou moeten krijgen in het gebruik ervan.

Op De Brink wordt het toch sneller een plek voor graffiti en vandalen. Geen sociale controle en status.

Als ik het goed begrepen heb zijn de argumenten om De Hoiberg uiteindelijk toch op De Brink te plaatsen van stedenbouwkundige aard. Dat lijkt me van ondergeschikt belang t.o.v. bovenstaande argumenten...Zo'n plan kan aangepast worden…

Ik hoop snel van jullie te horen,

Hartelijke groet

Sylvia Kesler

Raadslid GroenLinks Amersfoort
06-4913 0381

Kijk ook op www.groenlinksamersfoort.nl