Gemeente Geldrop-Mierlo


GLASVEZELNETWERK VOOR GELDROP-MIERLO

De coöperatie OnsBrabantNet onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk in Geldrop-Mierlo. Met dit netwerk is naast een aantal standaarddiensten zoals radio, tv, vaste telefonie, internet ook specifieke diensten beschikbaar. Hierbij moet u denken aan video-on-demand, beeldtelefonie, inbraak- en brandbeveiliging via dit netwerk.

AANBOD

U heeft onlangs een aanbod ontvangen van OnsBrabantNet. Hierin legt deze coöperatie uit wat een glasvezelaansluiting inhoudt, de diensten die direct vanaf de start via dit netwerk worden aangeboden, de prijzen en de algemene voorwaarden. Ook is een inschrijfformulier bijgevoegd.
Afhankelijk van de belangstelling, worden vanaf september de hoofdkabels aangelegd. Van oktober tot en met december van dit jaar sluit OnsBrabantNet de eerste woningen aan. Voor de aanleg van het totale netwerk moet naar schatting 340.000 meter trottoir en openbare weg worden opgebroken om alle glasvezelkabels in te graven. OnsBrabantNet is in overleg met de gemeente om op een zorgvuldige en efficiënte manier deze grootschalige operatie voor te bereiden. U hoort hier natuurlijk meer over.

COMMUNICATIE

OnsBrabantNet zet verschillende communicatiemiddelen in om u te informeren.

Informatieavonden
OnsBrabantNet organiseert in april verschillende informatieavonden. Hier kunt u terecht met al uw vragen en opmerkingen. De eerste informatieavond vindt plaats op donderdag 5 april in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael in Geldrop. De tweede bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 april, eveneens in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael. Op donderdag 26 april vindt de derde bijeenkomst plaats in zaal Den Heuvel in Mierlo. De bijeenkomsten starten om19.30 uur en eindigen om 22.00 uur.

Telefoon/e-mail/website
Voor vragen over het glasvezelnetwerk en het aanbod van OnsBrabantNet kunt u bellen met hun klantenservice: (040) 787 6000 of mailen: info@onsbrabantnet.nl U kunt ook naar de website van OnsBrabantNet: www.onsbrabantnet.nl

Informatiecentrum
OnsBrabantNet hecht veel belang aan lokale aanwezigheid. Hiervoor heeft zij onlangs een informatiecentrum aan de Beneden Beekloop 28 in Geldrop geopend. U kunt daar tijdens werkdagen tussen 9.30 en 17.30 uur terecht. Op zaterdag is het informatiecentrum gesloten. Binnenkort opent OnsBrabantNet ook in Mierlo een informatiecentrum.

Wethouder Hoekman opende afgelopen woensdag officieel het Informatiecentrum van OnsBrabantNet. Zij knipte hiervoor een grote rode strik door.
Wethouder Hoekman opende afgelopen woensdag officieel het Informatiecentrum van OnsBrabantNet. Zij knipte hiervoor een grote rode strik door.

COÖPERATIE OnsBrabantNet

Dit is de coöperatie die door de NEM Brabant is opgericht. Door het afnemen van diensten wordt u automatisch lid van deze coöperatie. Hiermee is uw inspraak geborgd. Een ledenraad gaat zich bezighouden met zaken waarvan u aangeeft die belangrijk te vinden, zoals het dienstenaanbod en de ontwikkeling van eigen lokale diensten.