Gemeente Geldrop-Mierlo


INSPRAAK FIETSROUTE ELSBROEKPAD - HULSTERBROEKPAD - WINDE

In de tweede helft van 2007 gaan we de fietsroute Elsbroekpad-Hulsterbroekpad vernieuwen. Tegelijkertijd leggen we op de Winde een vrijliggend fietspad aan, zodat ook deze weg onderdeel uit kan maken van de fietsroute. Er is hiervoor een ontwerpplan uitgewerkt. Dit plan ligt zes weken ter inzage en iedereen kan hierop reageren.

AANLEIDING

De route maakt onderdeel uit van het regionaal en gemeentelijk fietsnetwerk, omdat het Geldrop-Noord met Eindhoven verbindt. Aan de route worden eisen gesteld. Deze zijn gericht op directheid, verkeersveiligheid, samenhang en comfort voor de fietser. Nu voldoet de route niet aan alle eisen.

PLAN

Op de Wind is op dit moment geen fietspad aanwezig, fietsers maken hier gebruik van de rijbaan. Het is dus niet duidelijk dat de Winde een deel is van het netwerk. Wij maken daarom een fietspad tussen het Hulsterbroekpad en de fietspaden langs de Nuenenseweg. Dit fietspad komt in de groenstrook te liggen. Bij het bedrijf "Tiger" is dan een aanpassing van de rijbaan nodig. Om een waardevolle boom te sparen, komt het fietspad hier dicht naast de rijbaan te liggen. De rijbaan wordt daarvoor versmald en een kruispuntplateau benadrukt dit. In het ontwerp is ook de verplichte rijrichting op de Boldert richting het sportpark De Kievit (en vice versa) opgeheven.

Op het Elsbroek- en hetHulsterbroekpad zijn de aanpassingen beperkt. Waar de fietsroute de Linze kruist, is een aanpassing wel nodig. Hier komt een plateau dat de snelheid van auto's remt en de voorrang van fietsers duidelijk maakt. Verder verbreden we de paden en voeren we ze uit in rood asfalt.

INSPRAAK

Het conceptplan ligt van woensdag 11 april tot en met dinsdag 22 mei ter inzage in het Informatiecentrum van de gemeente, Hofstraat 4 in Geldrop (tijdens kantooruren). Binnen deze termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling op de plannen reageren. Schriftelijke reacties stuurt u aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Voor mondelinge reacties kunt u bellen met Patrick Verbunt of Philip Wouters van de afdeling Openbare Werken. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (040) 289 37 44/36.

INFORMATIE

Wilt u meer informatie ? Neemt u ook dan gerust even contact op met Patrick Verbunt of Philip Wouters op bovengenoemde nummers.