Gemeente Heemskerk


dinsdag, 10 april 2007

WOONopMAAT en gemeente Heemskerk ondertekenen Overeenkomst Prestatieafspraken

HEEMSKERK - Op dinsdag 10 april 2007 hebben John van Nimwegen, directeur van WOONopMAAT, en wethouder Leo van der Kolk de Overeenkomst Prestatieafspraken ondertekend. Op verschillende beleidsterreinen hebben de gemeente en WOONopMAAT de gemeenschappelijke ambities en ieders verantwoordelijkheid nader omschreven. Het gaat hier om de bouwproductie, de herstructurering van naoorlogse buurten, speciale aandacht voor het huisvesten van de primaire doelgroep (huishoudens met een relatief laag inkomen), de huisvestingsmogelijkheden van speciale aandachtsgroepen (ouderen, jongere starters, gehandicapten, statushouders), buurtbeheer en leefbaarheid, wonen en zorg en duurzaam bouwen.

John van Nimwegen, directeur van WOONopMAAT en wethouder Leo van der Kolk ondertekenen de Overeenkomst Prestatieafspraken

John van Nimwegen, WOONopMAAT, en wethouder Leo van der Kolk tekenen de overeenkomst

Samen wordt gewerkt aan een herstructureringsprogramma waarin een aantal wijken met relatief slechte woningen, veelal portieketagewoningen, wordt vernieuwd, nieuwe projecten worden gerealiseerd, op veel plekken in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.
Voorbeelden van prestatieafspraken zijn de realisatie van een kleine vierhonderd woningen verspreid over diverse locaties, de realisatie van een sociaal pension (in Beverwijk) voor opvang van dak- en thuislozen) en een complex brugwoningen (in Heemskerk) dat tijdelijke huisvesting biedt aan mensen die in noodsituaties tijdelijk woonruimte behoeven.
Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van de leefbaarheid in woonbuurten, ieders rol in de buurtcontracten en de taken van compexbeheerders van WOONopMAAT en de buurtmeesters van de gemeente.
Het toegankelijk maken van woningen voor ouderen met mobiliteitsbeperkingen geschiedt door het aanpassen/ toegankelijk maken van een groot aantal woningen (plan 'Grijswijzer'). Starters worden in staat gesteld woningen te kopen met 'maatschappelijk gebonden eigendom' (75% regeling). De gemeente oriënteert zich op een startersregeling waarin een deel van de lening die nodig is voor de financiering tegen gunstige voorwaarden kan worden verstrekt.
---

Gerelateerd nieuws
Gemeente en WOONopMAAT maken prestatieafspraken - 27-03-07 14:42