Ingezonden persbericht


AT&T GAAT NETWERK VAN HAGEMEYER NOORD-AMERIKA UPGRADEN EN GEREED MAKEN VOOR VOIP-UITROL

Amsterdam, 10 april 2007 - AT&T heeft een contract ter waarde van 3 miljoen dollar afgesloten met de Amerikaanse divisie van handelhuis Hagemeyer voor uitbreiding van de netwerkdiensten en implementatie van Wide Area Network (WAN) services voor het hoofdkantoor van de Amerikaanse divisie van Hagemeyer in Charleston, South Carolina. De service-upgrades en uitbreidingen betreffen 137 sites in de Verenigde Staten en invoering van IP-telefonie op 41 vestigingen.

AT&T verzorgt voor Hagemeyer een uitgebreide kwaliteits- en capaciteitsupgrade van de datatransportservices en legt daarmee de basis voor een geplande uitrol van Voice over IP in de komende jaren. Hagemeyer is een internationaal actieve business-to-business distributeur van elektrotechnische materialen, veiligheidsproducten en andere Maintenance, Repair en Operations (MRO) producten voor elektrotechnische installateurs in de constructie- en installatiesector. De onderneming ondersteunt deze leveringen met een toenemend aantal waardetoevoegende services. Met name deze services vereisen een hoogwaardig netwerk met het oog op effectieve en betrouwbare communicatie met gelieerde bedrijven, klanten en toeleveranciers.

"Hagemeyer is totaaldistributeur van duizenden kwaliteitsproducten en staat bekend om zijn effectief geïntegreerde inkoopdiensten, opslagmanagement, geautomatiseerde herbevoorradingsprogramma's en online besteloplossingen," verklaart Doug Lauer, verantwoordelijk voor de IT-voorzieningen van de Amerikaanse divisie van Hagemeyer. "Met de oplossing van AT&T kunnen we onze operationele kosten aanzienlijk verlagen en tegelijk de kwaliteit van onze diensten verhogen, dankzij een effectievere grip op de wisselende netwerkbehoeften van alle afzonderlijke vestigingen. Met MPLS (Multi-Protocol Label Switching) kunnen we onze netwerkservices optimaal benutten, onder meer door de naadloze introductie van nieuwe toepassingen, zoals Voice over IP. AT&T levert de capaciteit en de backbone die we als Hagemeyer nodig hebben om ons tijdkritische bedrijfsmodel te ondersteunen."

Over Hagemeyer North America

Hagemeyer North America, Inc. (www.hagemeyerna.com) is in de de VS en Canada actief als business-to-business distributeur van elektrotechnische materialen, veiligheidsproducten en andere Maintenance, Repair en Operations (MRO) producten voor elektrotechnische installateurs in de constructie- en installatiesector. Hagemeyer North America genereert een jaaromzet van 1,5 miljard dollar en telt circa 4200 medewerkers. De onderneming is een volle dochter van het beursgenoteerde Hagemeyer N.V. (www.hagemeyer.com), dat zijn hoofdkantoor in Naarden heeft.

Over AT&T
AT&T Inc. is een toonaangevende communicatieholding zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd, met operationele dochterondernemingen die diensten aanbieden onder het AT&T merk. AT&T is de erkende wereldleider op het vlak van op IP-gebaseerde communicatiediensten aan bedrijven en Amerikaans marktleider inzake draadloze, high-speed internettoegang, spraakcommunicatie, zowel lokaal als internationaal, directory publishing en reclame via haar Yellow Pages en YELLOWPAGES.COM organisaties. Als onderdeel van haar strategie waarbij drie schermen worden geïntegreerd, breidt AT&T haar aanbiedingen inzake video-ontspanning uit om televisiediensten van de volgende generatie te omvatten, zoals AT&T U-verseSM TV. Bijkomende informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten die worden aangeboden door dochterondernemingen en filialen van AT&T is beschikbaar op www.att.com.

© 2007 AT&T Knowledge Ventures. Alle rechten voorbehouden. AT&T is een geregistreerd handelsmerk van AT&T Knowledge Ventures. Dochterondernemingen en filialen van AT&T Inc. bieden producten en diensten aan onder het AT&T merk. Voor meer informatie, gelieve dit bericht te bekijken in de perskamer van AT&T op www.att.com/newsroom.

Noot voor de redactie,