Gemeente Teylingen

prestatieafspraken

Gemeente en woningstichtingen maken prestatieafspraken

10 april 2007

PERSBERICHT 5 april 2007 - Er zijn drie woningstichtingen in Teylingen: Woonstichting Vooruitgang, Woningstichting Warmunda en Trias Woondiensten. Samen met de gemeente Teylingen hebben zij op 27 maart jl. een document getekend met prestatieafspraken voor het jaar 2007. Met deze ondertekening is een eerste stap gezet naar nauwere samenwerking op het gebied van het wonen in Teylingen.

De prestatieafspraken voor 2007 zijn gemaakt op basis van de (concept)afspraken die de afzonderlijke gemeenten al hadden met de woningstichtingen. De vier partijen willen het woningaanbod op peil houden in Teylingen, zowel kwantitatief als kwalitatief. Daarom werken zij gezamenlijk aan een woonvisie 2007-2020. Op basis van deze woonvisie komen weer nieuwe prestatieafspraken.

Sinds januari van dit jaar is een projectgroep actief om de woonvisie 2007 - 2020 voor te bereiden. Op woensdag 25 april aanstaande vindt een werkconferentie plaats waarin de projectgroep de verkregen inzichten met deskundigen op het gebied van wonen wil delen. Ook zullen zij tijdens deze bijeenkomst gezamenlijk nadenken over de belangrijkste elementen van de visie. De planning is om de conceptwoonvisie in het 4e kwartaal klaar te hebben.

Bij het opstellen van de visie wordt rekening gehouden met de toekomstvisie die de gemeente aan het opstellen is en ook met de regionale woonvisie van Holland Rijnland en visies van provincie en rijksoverheid.

Gemeentewinkel