Gemeente Teylingen

appartement Oranjebuurt


1e Starterslening voor een appartement Oranjebuurt

10 april 2007

PERSBERICHT 5 april 2007 - Op 10 april 2007 passeert de eerste akte van een nieuwbouwappartement in de Oranjebuurt waarbij de koper gebruik maakt van de gemeentelijke Starterslening. De Oranjebuurt is de wijk die Woonstichting Vooruitgang nieuw aan het bouwen is.

Op basis van de Verordening Stimuleringsfonds Startersregeling Sassenheim krijgt deze koper een Starterslening van de gemeente Teylingen. De verordening bevat de voorwaarden waaronder de gemeente aan inwoners van de kern Sassenheim startersleningen kan toekennen. Nog dit jaar zal de regeling ook voor de kernen Warmond en Voorhout gaan gelden, zodat de starters daar ook gebruik kunnen maken van de regeling.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat het huishouden maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De lening is de eerste 3 jaar aflossingsvrij en renteloos. Daarna kan een draagkrachttoets worden aangevraagd om de actuele betaalcapaciteit vast te stellen.

De Starterslening is bestemd voor personen van 18 tot en met 35 jaar die op het moment van de aanvraag minimaal een jaar zelfstandig een huurwoning bewonen of minimaal een jaar inwonend zijn en niet eerder zelfstandig hebben gewoond. De hoogte van de Starterslening bedraagt maximaal EUR 35.000,-. De aankoopkosten van de woning mogen niet hoger zijn dan EUR 265.000,-.

De koper gebruikt deze lening om de aanschaf van een nieuwbouwappartement in de Oranjebuurt te bekostigen De koper gebruikt deze lening om de aanschaf van een nieuwbouwappartement in de Oranjebuurt te bekostigen. Op de plek van de oude Oranjebuurt en aangrenzend gebied is door woonstichting Vooruitgang een geheel nieuw plan ontwikkelt met 70 sociale huurwoningen, 13 vrije sectorhuurwoningen, 54 koopwoningen, 99 koopappartementen en ook 8 zorgwoningen. De bouw is reeds gestart en het gehele project wordt in mei 2008 opgeleverd.

Gemeentewinkel