Ingezonden persbericht


Persbericht

Cartesis realiseert 29 procent meer omzet uit softwarelicenties in het derde kwartaal

Utrecht, 10 april, 2007 - Cartesis, wereldwijd specialist in finance en performance management software, heeft in het derde kwartaal een grote stap voorwaarts genomen door 29 procent meer omzet te genereren uit licentieverkopen.Ook werden er grote internationale deals gesloten met Alstom, Areva, BUT, Densei lambda (Japan), Spie, Lafuma, Neuf Cegetel, IMS, Vivarte, J&T Praag, ACS Zwitserland en GFK Duitsland.

In Noord-Amerika heeft Cartesis een omzetgroei van maar liefst 108 procent gerealiseerd in de eerste negen maanden van boekjaar 2007. Over het boekjaar 2006 werd er al 57 procent omzetgroei geboekt. Door de aanwezigheid van een versterkt managementteam en het succes waarmee de organisatie zowel het belang van performance management in het algemeen als de kracht van de eigen producten wist te onderstrepen, deed de omzet verder stijgen. In Noord-Amerika tekende Cartesis onder meer CharterMac, Desjardins, Hexion en Suez op. Bestaande klanten PepsiAmericas, CH2M Hill, Sysco, Sandy Spring en Spectrum hebben in dezelfde periode bovendien opvallende verbeteringen gerealiseerd in hun processen en rapportages. Deze verbeteringsmogelijkheden worden op 26 april gedemonstreerd tijdens een webcast.

Na de recente overname van Hyperion door Oracle heeft Cartesis een speciaal migratie-pakket op de markt gebracht dat een proof-of-concept applicatie bevat en klanten korting geeft op Microsoft SQL Server 2005. De leverancier kondigde tevens in het derde kwartaal aan de Financial Governance Risk Compliance (FGRC)-markt te gaan betreden en zijn suite voor performance management uit te breiden met het toekomstige Cartesis Governance.

"Het derde kwartaal is een perfecte combinatie van klantsuccessen, productinnovatie en uitstekende financiële resultaten", zegt Didier Benchimol, CEO bij Cartesis. "Ik weet zeker dat we door de integratie van performance management en FGRC, onze steeds meer gedifferentieerde productaanbod kunnen blijven uitbreiden. We leveren op deze manier een bijdrage aan de uitdagende toekomst van de softwaremarkt."

Over Cartesis
Cartesis is wereldwijd de toonaangevende specialist in finance en performance management software met meer dan 1.300 klanten, 600 medewerkers en 200 business consultants. Opgericht in 1990, Cartesis geeft inzicht, controle en vertrouwen door informatie, mensen en processen bijeen te brengen bij veeleisende multinationals zoals ABN AMRO, Air France-KLM, Arcelor-Mittal, Delhaize, Delta Lloyd, Fortis en USG People. Een op de vier ondernemingen van de Fortune Global 100 vertrouwd op de diepgaande financiële expertise en de toegankelijke open standaarden technologie van Cartesis voor compliance, financiële consolidatie, management rapportage, planning, begroting, prognose; en intercompany afstemming; allen ondergebracht in een enkelvoudig datamodel waar interne en externe partijen gebruik van kunnen maken. Tot de partners van Cartesis behoren Accenture, Bearing Point, Compuware, Ernst & Young, HP, KPMG, Microsoft en PwC. Cartesis heeft klanten in 44 verschillende landen en kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Parijs, Tokio, Toronto en Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.cartesis.nl.

All cited names and/or trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS PR: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Dave Kemme, Regional Director Benelux:
Tel: +31 (0)30 280 09 04
E-mail: dkemme@cartesis.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com