KNHS


Voltigeurs springen in Saumur
10 april 2007

Ermelo (KNHS) - Een delegatie van Nederlandse voltigeurs kwam afgelopen weekend in actie tijdens het CVI in Saumur. Het Nederlands team van Roy Rodgers sprong onder leiding van Cynthia Danvers naar de achtste plaats met minimale achterstand op nummer zeven.

Danvers is bij terugkomst zeer enthousiast. We hadden drie nieuwe leden in het team en het ging super. Natuurlijk kan er nog veel verbeteren maar voor dit moment was het gewoon goed. Dat er drie nieuwelingen waren komt mede omdat Alma Hamminga en Claire de Ridder graag aan de solo wedstrijden mee willen doen. Helaas was hun paard nu kort voor vertrek niet goed en konden ze helemaal niet starten. Nederland scoorde een 6.08. Danvers wil voor dit jonge team nog niet denken aan het EK later dit jaar. Daar moeten we alleen maar heen als we er echt iets te zoeken hebben. De score moet daarvoor nog omhoog maar dit begin is heel hoopgevend.

Bij de solo voltigeurs presteerden Marjon de Roos (12e) en Miranda van Essen (13e) ook zeer verdienstelijk.

Het volgende internationale optreden van het Nederlands team is tijdens het grote concours van Wiesbaden 25 en 26 mei in Duitsland. De ploeg is voor dit Master CVI uitgenodigd op grond van de vorig jaar behaalde vierde plaats op de wereldranglijst.

Voor alle uitslagen kijk op www.saumur.org