KNHS


Training eventingkaders
10 april 2007

Ermelo (KNHS) - Het afgelopen en aankomende weekend staat voor de kaderleden eventing in het kader van trainingen. Aankomende donderdag, vrijdag en zaterdag zal het A- en B-kader van de senioren trainen onder leiding van de Engelse Lucinda Fredricks Murray.

Op donderdag en vrijdag zullen de kaderleden vanaf 8.30 uur aan het werk gaan op het KNHS-centrum in Ermelo. Zaterdag gaat de groep vanaf 8.00 uur in Ede aan het werk op landgoed De Valouwe. De bijeenkomsten zijn ook voor overige belangstellenden toegankelijk. Zaterdagavond zal bondscoach Martin Lips, samen met onder meer medisch fysioloog Eric van Breda, ingaan op trainingsopbouw en -technieken. Vanaf zaterdagmiddag wordt het gezelschap aangevuld met eventingruiters uit het C-kader. Zij zijn niet alleen aanwezig bij de instructieavond maar zullen zondag ook onder leiding van Martin Lips met hun paarden aan het werk gaan.

Voor de junioren en Young riders stond afgelopen weekend al een training op het programma. Het trainingsweekend voor deze groep begon op het terrein van de familie Hazeleger in Otterlo. Later ging het gezelschap naar het KNHS-centrum in Ermelo. Zaterdagochtend werd daar dressuurtraining gegeven door Roeli Bril en s middags training door Martin Lips. Zondagochtend werd een springtraining gegeven door Arnold Boerkamps. Na de springtraining werd wederom verhuisd, nu naar landgoed De Valouwe, het wedstrijdterrein van Ede Horsestrials, waar door Martin Lips terreintraining werd gegeven.
Lips was heel enthousiast. Het is een hele leuke groep. Ook de andere trainers waren zeer enthousiast. De ruiters luisteren goed, willen graag en hebben in de meeste gevallen fijne paarden.