Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 10 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 10-04-2007

Met onder meer: mishandeling, vaarsurveillance en overlast

Tegels

Zaandam, maandag 9 april 2007, 13:49 uur.

De politie heeft een 44-jarige Zaandammer en zijn 18-jarige zoon aangehouden als verdachten van diefstal. Agenten stelden na een melding een onderzoek in naar een diefstal van tegels uit het Burgemeester in 't Veldpark. Er was bij de melding een kenteken vermeld van het voertuig dat bij de diefstal zou worden gebruikt. Via de tenaamstelling kwam de politie bij de Zaandammer die in de auto een 30-tal tegels had liggen. Na verhoor, waarin bleek dat de zoon geen aandeel had in het gebeurde, werden de mannen heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de tegels werden door de Zaandammer teruggelegd op de plaats waar ze vandaan kwamen.

Spiegel

Volendam, maandag 9 april 2007, 20:55 uur.

De politie heeft een 23-jarige man uit Katwijk aangehouden als verdachte van vernieling. De man was gezien toen hij zich op de Haven verdacht gedroeg bij een geparkeerde politiebus. Bij controle bleek een spiegel van het voertuig vernield. De man was intussen verdwenen maar werd een half uur later aangetroffen op de Haven en aangehouden. Hij bekende de vernieling en werd na verhoor met een proces verbaal heengezonden. De schade aan het voertuig zal op de verdachte worden verhaald.

Vernieling

Zaandijk, maandag 9 april 2007, 22:02 uur.

Een 20-jarige Zaandammer is door de politie op het Triangelhof aangehouden als verdachte van vernieling. De man zou na of tijdens een ruzie met zijn vriendin een ruit van een deur en de spiegel van een auto hebben vernield. De agenten troffen de man naast de vernielde auto aan en namen hem mee naar het bureau waar hij werd ingesloten. De man gaf de volgende ochtend in zijn verklaring de vernielingen toe en werd in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kaak gebroken

Volendam, maandag 9 april 2007, 15:57 uur.

Een 19-jarige man uit Monnickendam heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man zou bij de bushalte op de Zeestraat door twee hem onbekende mannen hard op zijn hoofd zijn geslagen waardoor zijn kaak is gebroken. De aangever meldde dat hij de mannen niet eerder had gezien of ruzie met ze had gehad. Hij zou zich samen met een vriend hebben verdedigd en zijn weggelopen in de richting van de St. Jozefschool.

Aanhouding op snelweg

Purmerend, dinsdag 10 april 2007, 00:10 uur.

De politie heeft een 19-jarige man uit Oost-Europa aangehouden die op de rijbaan van de Rijksweg A7 stond te zwaaien om een lift te krijgen. De man, die zwaar onder invloed was van alcohol, was naar zijn zeggen door zijn vriendin na een ruzie uit de auto gezet. De agenten hielden de man aan voor openbare dronkenschap. De man betaalde in de ochtend een boete van 50 euro en werd vervolgens in vrijheid gesteld.

Mishandeling

Volendam, maandag 9 april 2007, 16:10 uur.

De politie heeft naar aanleiding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Brugstraat een 17-jarige man uit Volendam aangehouden. De man wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling van een 19-jarige en een 20-jarige man uit Rijnsburg. De één ging met vermoedelijk een gebroken neus, de ander met een flinke snee in zijn wang, per ambulance naar het ziekenhuis. De sfeer in het uitgaansgebied was nogal gespannen. Er waren naast het Volendamse uitgaanspubliek veel mensen van buiten aanwezig. De politie heeft uit voorzorg extra mensen ingezet om een en ander onder controle te houden. Rond half elf in de avond werden de laatste bezoekers uit onder meer Katwijk, Urk, Rijnsburg en Genemuiden uitgezwaaid.

Vaarsurveillance

Landsmeer, dinsdag 10 april 2007.

De politie heeft in de wateren van Landsmeer en Oostzaan de eerste vaarsurveillance van het seizoen gehouden. Ook op de jagersplas in Zaandam werd door de politieboot gecontroleerd. Ondanks het mooie weer was het erg rustig op het water. Enkele zeer jonge schippers kregen waarschuwingen van de wateragenten. Een 34-jarige Zaandammer kreeg een bekeuring omdat hij veel te snel voer met zijn snelle motorboot. Hij had overigens de politieboot niet in de gaten omdat hij op zijn GPS aan het kijken was hoe snel hij ging. Hij klokte zelf 36 km per uur en kreeg een bekeuring voor 30 km per uur.

Overlast

Purmerend, dinsdag 10 april 2007, 12:32 uur.

De politie heeft een geluidsinstallatie in beslag genomen en de eigenaar, een 43-jarige man uit Purmerend, aangehouden. De agenten verzochten de man na klachten uit de omgeving van de Jasmijnstraat zijn luide muziek uit te zetten. In eerste instantie deed de man dat maar hij zette het geluid even later weer voluit. Toen een agent de installatie uitschakelde pakte de man een mes en bedreigde daar de agenten mee. Hij reageerde niet op waarschuwingen en werd met hulp van peperspray onder controle gebracht en overgebracht naar het politiebureau. De man werd ingesloten en de installatie en het mes werden in beslag genomen. Omdat de man nogal in de war leek werd voor hem medische hulp ingeschakeld.