Verzamelberichten Dinsdag

's-Hertogenbosch, 10-04-2007

Politie arresteert verdachten van diefstal

s-Hertogenbosch - Maandagavond zag een getuige dat een man over het hek klom van een school aan de Simon Stevinweg. Een tweede persoon bleef kennelijk op de uitkijk staan. De snel ter plaatse zijnde politie kon beide mannen, een 34 jarige inwoner van s-Hertogenbosch en een 26 jarige man uit Esch in de kraag grijpen. De jongste had een van diefstal afkomstige paraplu en een fietszadel bij zich.

Beiden zijn in het belang van onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Gewapende overval

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen omstreeks 09.50 uur hebben twee onbekende en gewapende mannen een overval gepleegd op een autohandelaar aan de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch. De twee overvallers kwamen gemaskerd het kantoor binnen, bedreigden een 43 jarige Bosschenaar met vuurwapens en dwongen hem geld af te geven. Toen de overvallers de buit binnen hadden zijn ze er in een donkerkleurige personenauto van het merk Volkswagen vandoor gegaan. Er raakte niemand gewond.

Getuigen die rond het genoemde tijdstip iets hebben gezien dat mogelijk verband kan houden met deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Bosch 0900-8844.

Politie arresteert geweldplegers

Drunen De politie heeft maandagavond twee mannen van 23 en 25 uit Drunen en Vlijmen aangehouden. Zij worden er van verdacht die avond op de Van Beethoven twee mannen van 20 en 21 uit Drunen te hebben geslagen en geschopt.

De slachtoffers fietsten samen over de Van Beethovenlaan toen zij door een personenauto werden ingehaald. De automobilist zou hen de pas af gesneden hebben. De bestuurder en zijn passagier hebben vervolgens enkele rake klappen en schoppen uitgedeeld aan beide fietsers.

Getuigen alarmeerden de politie die beide inzittenden van de personenauto op verdenking van openlijke geweldpleging aan kon houden.

De 25 jarige bestuurder bleek onder invloed van alcoholhoudende drank. Hiervoor wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Beide verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Vernieling en beletten ambtshandelingen

Drunen Maandagavond werden aan twee tafels van een hotel aan de Van Hogendorpstraat vernield. Met een mes waren er flinke krassen in de tafels gemaakt. De politie kon de veroorzaker van deze vernielingen, een 24 jarige inwoner van Nieuwkuijk, korte tijd later op de Beethovenlaan in Drunen aanhouden. Dat ging niet zo eenvoudig want de verdachte verzette zich hevig. Twee portieren van een politieauto werden daarbij ontzet. Tijdens de arrestatie van de man sprong een 17 jarige Drunense hard tegen de rug van een van de agenten en probeerde de arrestatie te beletten of te bemoeilijken. Ook zij werd aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Dubbele bekeuring voor dronken man

Uden Maandagavond lag een 34 jarige Pool op de Birgittinessenstraat op de grond zijn roes uit te slapen. Hij werd door de politie wakker gemaakt, liep toen verder naar de Sint Jansstraat waar hij besloot om een flinke plas achter te laten. De man kreeg bekeuringen terzake openbare dronkenschap en het urineren in het openbaar.

Eiergooiers opgepakt

Oss Maandagavond zijn aan de Klopschouw in hun woonplaats Oss twee jongen van 14 en 15 jaar aangehouden. Zij worden er van verdacht met nog twee anderen eieren te hebben gegooid naar passerende autos en tegen een woning. Bij een woning is een tas met kapotte eieren door de brievenbus gepropt. De beide knapen zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De twee anderen zullen later alsnog aan de tand worden gevoeld.

Op inbrekerspad

Oss In de nacht van maandag op dinsdag 10 april 2007 is aan de Hescheweg in zijn woonplaats Oss een 26 jarige man aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij meerdere keren aan portieren van geparkeerd staande autos voelde. Ook was hij via een tuinhek de oprit van een woning opgelopen. De gewaarschuwde politie kon de, als veelpleger bekend staande Ossenaar, aanhouden. Hij is in afwachting van het verdere onderzoek ingesloten.

Man aangehouden in verduisterde auto

Oss De politie heeft dinsdagmorgen aan de Walstraat een 43 jarige Ossenaar aangehouden. Hij zat in een personenauto die op 24 november in Eindhoven verduisterd was. De Ossenaar verklaarde niet te weten dat de auto verduisterd was en de auto op 6 april in bruikleen te hebben gekregen van een Eindhovenaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De auto is veilig gesteld en de verdachte is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.