Ingezonden persbericht


Gelderse VVD stelt kritische vragen bij coalitieakkoord

De VVD vindt dat CDA, PvdA en ChristenUnie te weinig naar de toekomst kijken in hun Gelders coalitieakkoord. De partijen maken te weinig echte keuzes die toch hard nodig zijn.

Zo wordt het vervoer in Gelderland er de komende jaren niet beter op, meent de VVD. In weerwil van verkiezingsbeloften van met name het CDA ziet de nieuwe coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie bijvoorbeeld af van een rondweg om Putten. Dat is een slechte zaak voor de veiligheid en de bereikbaarheid.

De VVD vreest verder dat het verkeer in de Achterhoek de komende jaren vaker vastloopt. Want de plannen voor de N18-A18 gaan voorlopig de ijskast in. Ook dat is een slechte zaak, voor het verkeer en de economie, vindt VVD-leider Jan Markink: "Zaken als vervoer en werkgelegenheid komen er wel erg bekaaid vanaf in het coalitieakkoord."

Ook slagen de drie partijen er te weinig in om afrekenbare doelstellingen doelen te formuleren. Bijvoorbeeld: hoeveel neemt de werkloosheid af door uitgaven van de coalitie. De overheid wil toch juist inzichtelijk maken wat haar uitgaven opleveren?

Verder gaat Gelderland te veel op de gemeentelijke stoel zitten. Gelderland gaat taken invullen die tot de verantwoordelijkheid van gemeenten behoren. De provincie moet zich juist concentreren op haar eigen taken. Armoede bestrijd je bijvoorbeeld door goede werkgelegenheid en goede jeugdzorg, vindt de VVD.

Verder vindt de VVD dat de komende jaren te veel wordt gekeken naar goedkope woningbouw. De VVD ziet graag betaalbare woningen maar wil bouwen voor alle inwoners van Gelderland. Dat leidt tot meer diversiteit, betere doorstroming en dus minder druk op de woningmarkt. Het gaat ten slotte om de mensen in Gelderland.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met Gelders VVD-fractieleider Jan Markink, 06 53427666.

Voor informatie over de verspreiding van dit persbericht belt u met Trommel Media, Bureau voor Tekst en Communicatie 06 24259656.

Met vriendelijke groet,

Simon Trommel

Trommel Media
Schoolstraat 31
6828 GT Arnhem
simon@trommelmedia.nl
0624259656