Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen van asociaal verkeersgedrag
Datum: 10-04-2007
Tijd bericht: 15:14
Plaats: Venray
De politie is op zoek naar personen die zondagavond getuigen zijn geweest van onacceptabel verkeersgedrag van een automobilist op de Henri Dunantstraat en de Sint Servatiusweg.

Omstreeks 23.30 uur fietsten drie meisjes uit Merselo, in de leeftijd van 13 en 14 jaar, op de rotonde van de Henri Dunantstraat. Over de rotonde rijdt op hetzelfde moment, met hoge snelheid, de verdachte automobilist die geen voorrang verleent aan de meisjes. Eén van de meiden wordt licht aangereden, zonder dat er werkelijk sprake is van materiele schade. De meisjes fietsen vervolgens verder in de richting van de Oostsingel. Hier worden ze diverse malen geconfronteerd met dezelfde automobilist die verschillende malen hun weg blokkeert zodat ze niet kunnen doorrijden. Tevens rijdt hij tegen hun fietsen aan, wederom zonder materiele schade. Op een gegeven moment maakt de bestuurder het autoraam open en spreekt de meisjes aan op hun verkeersgedrag. Nadat hij nog diverse keren hun weg blokkeert rijdt hij verder.

In de auto bevonden zich twee mannen van ongeveer 20 jaar. Beide mannen hadden kort geschoren haar, bruine ogen en een getint uiterlijk. De auto waarin zij reden is een grote personenauto (vermoedelijk MPV) waarvan de bovenzijde groen of blauw is en de onderzijde wit.

De situatie kwam bij de meisjes over als behoorlijk dreigend. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).