Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voetballer Jordi Hoogstrate aan de slag als sportmasseur

EMMEN - Jordi Hoogstrate, de talentvolle en begaafde middenvelder bij FC Emmen, heeft al heel wat blessureleed meegemaakt in zijn nog jonge leven. Momenteel is hij herstellende van een vervelende knieblessure met kraakbeenschade op het bot. Daarvoor was hij maanden uit de running vanwege een afgescheurde kruisband. Hoogstrate, die momenteel met een aantal clubs in gesprek is over waar hij volgend jaar gaat voetballen, hoopt het volgende seizoen weer blessurevrij te kunnen beginnen. Sinds kort is hij als sportmasseur aan het werk bij BAG Emmen/Fysiotherapie Scheperpark.

De 23-jarige inwoner van Groningen is na de laatste knieblessure niet bij de pakken neer gaan zitten. Al die tegenslagen hebben hem sterker gemaakt, zegt hij. "Nee, ik word er niet moedeloos van. Juist niet, ik verzamel al mijn moed en ga er flink tegenaan."

BAG Emmen

Omdat hij de afgelopen jaren bijna dagelijks onder behandeling was bij masseurs en fysiotherapeuten, behalve op sportcentrum Papendal in Zeist wordt hij bij FC Emmen twee keer per week behandeld door fysiotherapeut Kees van Duijn, is hij zich gaan interesseren voor dit vak. Dat leidde ertoe dat hij ondertussen alle diploma's voor sportmasseur en sportverzorger heeft gehaald. "Een deel van mijn kennis heb ik dus gewoon uit de praktijk, afgekeken van topmasseurs en fysiotherapeuten in Nederland. Ik ken nu heel veel speciale handgrepen en technieken die ook bij mij worden toegepast."

Jordi Hoogstrate overweegt nu een avondstudie te gaan volgen om fysiotherapeut te worden. Van BAG Emmen/Fysiotherapie Scheperpark, dat net is verhuisd van de Veenkampen naar het nieuwe medisch Centrum De Scheper 50 bij het Scheper Ziekenhuis heeft hij de kans gekregen om de opgedane kennis in praktijk te brengen.

Klanten

Fysiotherapeut Richard Kocks bracht hem met verscheidene klanten in contact die zich graag laten behandelen door Jordi Hoogstrate. "Dit is prachtig om te doen", zegt de voetballer, die ook volgend jaar nog onder contract staat bij PSV. "Onder andere masseer ik Annemarie Schulting. Zij is Nederlands kampioen op de 400 meter hardlopen en een collega-fysiotherapeut in onze praktijk. Met mensen omgaan, hen te helpen pijntjes of blessures te verhelpen is een voorrecht. Daarom geef ik ook gewoon ontspannende massage waar mensen zich lekker bij voelen."

Jordi Hoogstrate ziet voor hem een toekomst in het voetbal weggelegd. Als het niet als sportmasseur of fysiotherapeut is dan wel als trainer. "Ik train momenteel de A1-jeugd van Annen. Volgend jaar begin ik aan de KNVB-trainerscursus. Voetbal is mijn sport."

Foto:

Jordi Hoogstrate wordt behandeld aan zijn gekwetste knie om volgend seizoen weer fris en blessurevrij aan de start te verschijnen van het nieuwe voetbalseizoen.



Ingezonden persbericht