SP Tilburg


Schuldhulpverlening kampt nog altijd met tekorten

10-04-2007 * Hoewel in de armoedenota staat dat 'iedereen met schulden geholpen zal worden door Bureau Schuldhulpverlening', geeft het college nog steeds geen boter bij de vis. Veerle Slegers: "Een concreet voorstel van de Diamantgroep voor preventieve hulpverlening moest worden afgezegd vanwege gebrek aan middelen. Dat moet dus niet meer kunnen". Zij stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

Bij de werknemers van de Diamantgroep is de schuldenproblematiek zeer groot. Slegers: "Dat was voor de Diamantgroep een goede reden om samen met Bureau Schuldhulpverlening een project op te willen starten om deze problematiek preventief aan te pakken. Bureau Schuldhulpverlening gaf echter aan niet genoeg tijd en medewerkers te hebben voor dit project. En dat terwijl zowel het college als de coalitiepartijen te pas en te onpas roepen dat er voor armoedebeleid altijd geld ter beschikking zal staan".

Tot nog toe is er maar weinig vooruitgang geboekt in het armoedebeleid, althans niet in de praktijk. "Armoedebeleid moet echt meer zijn dan een mooie nota, een stuk papier en het rondbazuinen van mooie verhalen. Als een concreet voorstel geen doorgang kan vinden omdat er geen geld voor zou zijn is dat het begin van het einde", aldus Veerle Slegers.

www.tilburg.sp.nl