Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

Echtpaar Zandijk-Paauwe uit Zierikzee zestig jaar getrouwd

Dinsdag 10 april vierden de heer A. Zandijk en mevrouw M. Zandijk-Paauwe hun zestigjarig huwelijksjubileum. Mevrouw Zandijk verblijft sinds september 2006 in Zorgcentrum Ter Weel in Goes. Wethouder Van der Wekken feliciteert het echtpaar daar, tijdens de receptie.
De heer en mevrouw Zandijk zijn in 1947 getrouwd in Kruiningen en betrokken daarna een arbeidershuisje in Noordwelle. De heer Zandijk was sinds zijn huwelijk tot aan de watersnoodramp van '53 werkzaam als boerenknecht. Daarna heeft hij twaalf jaar gezorgd voor het boerenbedrijf van zijn vader. Vervolgens is hij werkzaam geweest als oplegger in een kledingfabriek in Zierikzee en heeft hij veertien jaar bij KONI op Oud-Beijerland in de schokdempers gewerkt. Mevrouw Zandijk werkte ongeveer vijf jaar in dezelfde fabriek, Superdam, als naaister. Daarnaast heeft zij haar man geholpen met het werk op de boerderij en droeg zij de zorg voor de kinderen en het huishouden.
De heer Zandijk is 88 jaar en mevrouw Zandijk is 89 jaar. Het echtpaar kreeg drie zoons en een dochter. Een zoon is enkele jaren geleden overleden. Zij hebben zes kleinkinderen.