Gemeente Utrecht

radioprogramma zorg verzekerd van de gemeente utrecht wint cliËnt in beeld prijs

De 'Cliënt in Beeld prijs 2007' is donderdag 5 april jl. toegekend aan het radioprogramma Zorg Verzekerd van de RANO Ziekenomroep Utrecht en dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Utrecht. De jury complimenteerde Zorg Verzekerd voor de wijze waarop het zich heeft ingezet voor het armoedebeleid in Utrecht en noemde het programma een voorbeeld voor andere gemeenten.

Dankzij de informatie die het programma Zorg Verzekerd tweewekelijks verstrekt, hebben vele uitkeringsgerechtigden en burgers van Utrecht gebruik kunnen maken van een groot aantal regelingen, zoals de bijzondere bijstand, kwijtschelding gemeentelijke belastingen, belastingteruggaaf, thuiszorg, Wet Voorzieningen Gehandicapten, ziektekostenregelingen, langdurigheidstoeslag en de zorg en huurtoeslag. Luisteraars kunnen vooraf, tijdens en achteraf reageren op de inhoud van het programma.

Op het congres van de Landelijke Cliëntenraad van 5 april jl. heeft Gert van Es, voorlichter van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Utrecht en sinds 2004 eindverantwoordelijk voor Zorg Verzekerd, een beeld en een geldprijs van 3500 Euro in ontvangst genomen.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bestuurscommunicatie, Annemieke Vermeulen, 030 - 286 1155