Katwijk Diefstal uit auto's

In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 april zijn er rond 03.00 uur in de wijk de Zanderij in de buurt van de Duinaveruit diefstallen uit auto's gepleegd. Uit niet afgesloten auto's werd geld uit portemonnees gehaald en tevens werd er uit een auto een groene tas, merk shoprider ontvreemd.

In de tas zaten onder andere twee computerspelletjes en een verrekijker. De eigenaar van de tas is tot op heden niet getraceerd. De politie verzoekt de eigenaar aangifte te komen doen.

Katwijk Geweld

De politie doet onderzoek in twee zaken waarbij sprake was van geweld. Drie verdachten werden aangehouden. Allen zijn weer vrij. De politie maakt proces-verbaal op.

Op zaterdag 7 april rond 02.15 uur waren agenten op de Tramstraat er getuige van dat in een groep jongeren iemand in zijn gezicht werd geslagen. De 22 jarige boosdoener uit Katwijk werd direct aangehouden. Het slachtoffer wilde echter geen aangifte doen van deze mishandeling. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Op zaterdag 8 april rond 03.10 uur werden twee 19 jarige Katwijkers vernielzuchtig. Ze gooiden aan de Zeeweg twee fietsenrekken in het water en de met de fietsenrekken meegekomen straatstenen gooiden ze tegen een bushokje. De twee erkenden schuld en zijn bereid tot schadevergoeding.

Rijnsburg Inbraak in winkels

De politie doet onderzoek naar de inbraak in twee winkels aan de Anjelierenstraat. De inbraken werden gepleegd op dinsdag 10 april rond 04.15 uur door ongeveer vier mannen die op scooters wegreden in de richting van de Tulpstraat en de Langevaart. Op dit moment is nog niet bekend wat er uit de kledingwinkel en boekwinkel is gestolen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Oegstgeest Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar vier inbraken in woningen. Bij de inbraken werden diverse goederen gestolen zoals geld, een flatscreen, een fototoestel en mobiele telefoons. Op vrijdag 6 april werd tussen 08.00 en 21.30 uur een woning aan de Kamperfoelielaan bezocht. Die nacht op zaterdag 7 april bleef het bij een poging aan de Prins Hendriklaan. Tussen die zaterdag 14.00 en maandag 9 april werd ingebroken in een woning aan de Borneostraat en tussen 1 april en zaterdag 7 april was dit het geval bij een woning aan de Kamperfoelielaan. Gebleken is dat deuren niet altijd door de bewoners op het nachtslot worden gedraaid waardoor inbrekers de mogelijkheid hebben om de sloten open te flipperen. Het advies is dan ook om de woning altijd goed afgesloten achter te laten.

Leiden Vernieling telefooncel

De politie heeft zaterdag 7 april rond 03.30 uur drie jongeren aangehouden nadat deze een op de hoek van de Hooigracht met de Ir. Driessenstraat geplaatste telefooncel vernield hadden. Een getuige zag dat de drie, een 17 jarige jongen uit Katwijk, een 16 jarige jongen uit Leiden en een 15 jarig meisje uit Leiden, met bakstenen een ruit van een deur vernielen en belde de politie. Eén van de verdachten verzette zich nog tegen zijn aanhouding. In de loop van de zaterdag zijn de verdachten weer vrij gekomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Poging aanranding

Zondag 8 april vond in het Noorderpark een poging aanranding plaats. Een dikke stevige man met een bruine jas en een bruine pet sprak tussen 10.00 en 10.25 uur een daar spelend jongetje aan. De man deed de jongen oneerbare voorstellen, maar daar ging de jongen niet op in. De jongen liep weg en heeft een andere man aangesproken voor hulp. Deze heeft de verdachte aangesproken en hem gezegd de jongen met rust te laten. De Sociale Jeugd- en Zedenpolitie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen, met name de man die te hulp schoot, zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Voorschoten Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar drie inbraken in woningen en twee pogingen daartoe. De meeste daarvan vonden plaats in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 april. Bij de inbraken werden diverse goederen gestolen zoals bankpasjes, een portemonnee, een laptop, een horloge, een mobiele telefoon en een fototoestel. Het gaat hier om woningen aan de Veurseweg, de Wilgenlaan, de Woelwijklaan, de Mulderlaan en de Berliozlaan. Bij deze laatste woningen is men niet binnen geweest en bij die aan de Berliozlaan vond plaats in de nacht van zondag 8 op maandag 9 april. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiderdorp Geweld en doorrijden na aanrijding

De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 49 jarige man uit Oude Wetering en het wegrijden nadat er tegen zijn auto werd aangereden. Het incident gebeurde zaterdagmorgen 7 april rond 10.45 uur in de parkeergarage van Het Winkelhof. Er ontstond een woordenwisseling tussen de man uit Oude Wetering en een nog onbekende automobilist over een verkeersmanouevre. Daarbij had de onbekende automobilist zijn auto dwars voor de auto van de Weteringer gezet. Om voor de auto te komen raakte hij de auto van de Weteringer. De onbekende man stapte uit zijn auto, liep naar het geopende raampje van het portier van de Weteringer en pakte hem bij zijn arm. Vervolgens gaf hij hem twee vuistslagen in het gezicht en liep weg. Hij en een vrouw stapten weer in zijn auto waarna de auto wegreed. De man uit Oude Wetering deed aangifte.

Rijpwetering Vernielende jongens

De politie heeft zondag 8 april rond 03.20 uur op de Pastoor van de Plaatstraat vijf jongens uit Hoogmade aangehouden. Er was een melding gedaan dat de jongens daar aan het vernielen waren. Zo was er een roeispaan vernield, een hekje beschadigd en waren er stoeptegels bij een brug verwijderd. De vijf van 15, 16, 17 (2x) en 18 jaar, werden na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Na een eerste ontkenning kwamen er later toch bekennende verklaringen. In de loop van de zondagmorgen werden ze weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Roelofarendsveen / Oude Wetering Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar vier inbraken in woningen. Er werden diverse goederen gestolen waaronder geld, cadeaubonnen, pasjes, een laptop, mobiele telefoons, een digitale fotocamera en autosleutels waarmee een buiten geparkeerde Mercedes C200 werd gestolen.

De politie merkt op dat de inbraken over het algemeen konden plaatsvinden door het via geopende kleine klapraampjes/bovenlichtjes te hengelen naar hefboompjes van deuren. Door achter zo'n hefboompje te haken konden sluitingen worden opgeheven en de niet op het nachtslot zittende deur eenvoudig worden geopend. Deze nare ervaringen zijn eenvoudig te voorkomen door deuren altijd op het nachtslot te draaien en door het plaatsen van hefboompjes met slot. Informatie over deze eenvoudige en niet te dure preventiemiddelen is te verkrijgen in elke goede (doe-het-zelf)winkel. Ook is op Internet veel informatie te vinden over inbraakwerende middelen.

De inbraak waarbij de auto werd gestolen vond plaats in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 april in een woning aan het Zuideinde. In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 april werd ingebroken in twee woningen aan de Vlet in Oude Wetering en werd dit ook geprobeerd bij een woning aan de Vincent van Goghlaan in Roelofarendsveen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Alphen a/d Rijn Geweld

De politie doet onderzoek naar een aantal zaken van geweld die zich tijdens de kroegentocht van donderdag op vrijdag 6 april voordeden in en buiten uitgaansgelegenheden op de Julianastraat.Twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 20 en 23 jaar hebben inmiddels aangifte gedaan van mishandeling. 32, 34 en 37 jaar deden aangifte van mishandeling. Vijf plaatsgenoten van 22, 26, 32, 34 en 37 jaar, zijn door de politie verhoord. Alle verdachten zijn weer vrij. De politie maakt proces-verbaal op. De onenigheid tussen de mannen begonnen in twee afzonderlijke uitgaansgelegenheden.

Alphen a/d Rijn Diefstal van portefeuille na babbeltruc

Een 94 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is zaterdag 7 april het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond 18.00 uur werd bij haar aangebeld door een nog onbekende vrouw. Deze vroeg of ze pleisters van haar wilde kopen. Dit wilde de bejaarde vrouw wel en liet de onbekende vrouw binnen. Binnen zag de onbekende vrouw kans om een rode portefeuille met daarin een id-kaart en wat klein geld, weg te nemen. Dit ontdekte de bewoonster nadat de vrouw vertrokken was. De politie is met een onderzoek begonnen.

Boskoop Gewonden na brand in woning

Bij een brand in een woning aan de Linnaeusweg, dinsdag 10 april rond 05.45 uur zijn vier gewonden gevallen, allen leden van een daarwonend gezin. Een 20 jarige man kreeg frituurvet over zijn benen. Zijn 54 jarige vader liep lichte brandwonden op en de moeder en 11 jarige dochter hadden problemen met hun ademhaling. Allen zijn voor behandeling en onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

De brand ontstond in de keuken bij het frituren. De zoon probeerde het vuur te doven. Daarbij ging het mis. Zijn vader schoot daarbij te hulp en liep de lichte brandwonden op. De brandweer kwam terplaatse.

Bodegraven Onderzoek naar diefstal elektriciteit en hennepkweek

De politie heeft dinsdag 10 april een onderzoek ingesteld naar de vermoedelijke diefstal van elektriciteit en de kweek van hennep op het woonwagenkamp De Schouw tussen de Hoefslag en de Burgemeester Kremerweg.

Rond 09.00 uur startte de politie met een onderzoek op het kamp. De bewoners waren meewerkend. In drie schuurtjes werd hennep geteeld. In totaal trof de politie 200 planten aan. In één schuur was net geoogst. Voor de warmtelampen en andere kweekapparatuur werd elektricteit gestolen. In verband met dit aantreffen verrichtte de politie drie aanhoudingen. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Eneco heeft bij zes woonwagens de elektricteit afgesloten wegens diefstal van stroom en niet betaling. Zodra de betalingen gedaan zijn wordt de leverantie hersteld.

Medewerkers van de gemeente en Ecoloss waren aanwezig voor de afvoer van afvalmateriaal.

De politie, de burgemeester van Bodegraven en de officier van justitie besloten op te treden tegen de vermoedelijke hennepkweek en de daarmee gepaard gaande diefstal van elektriciteit na de aangifte van Eneco en de informatie die de politie over een mogelijke kweek had. Tevens was het optreden gericht tot het opheffen van mogelijke brandgevaarlijke situaties.

Gouda Schennispleger

De politie heeft maandag 9 april een 36 jarige man uit Gouda aangehouden die werd verdacht van schennispleging. De politie kreeg die dag twee meldingen dat een 10 en 12 jarig meisje door hem waren aangesproken met seksueel getinte opmerkingen. Op de Scharroosingel trof de politie de man aan die direct wist waarover de agenten hem wilden spreken. Omdat na onderzoek niet bleek van een verdachte in de zin van strafrecht is hem een hulpverleningstraject aangeboden waar die graag op inging.

Gouda Beroofd van tas

Een 62 jarige vrouw uit Gouda is zondag 8 april, eerste paasdag, beroofd van haar tas. De vrouw fietste even na 12.00 uur op de hoek Vrouwensteeg/Turfmarkt toen zij door een man op een mountainbike werd beroofd. De vrouw voelde een ruk aan haar tas waarna ze haar balans verloor. Het hengsel van de tas brak af en de mountainbiker ging er met de tas vandoor in de richting van de Kleiweg. Door te gillen en te roepen wist ze de aandacht van drie jongens te trekken. De mountainbiker veranderde hierop van richting en reed de Blauwstraat in en via de Turfmarkt in de richting van de Lage Gouw. Een andere fietser is de mountainbiker achterna gefietst, maar kreeg hem niet meer te pakken. De Goudse was vanaf de Ronsseweg via de Burgemeester Jamessingel gereden en had de man op de mountainbike op de oversteekplaats ingehaald. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt andere getuigen, en met name de man die de dader achterna gefietst was, zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Gouda Insluipingen in woningen

Terwijl de bewoners thuis waren wist men twee woningen ongezien binnen te komen en goederen weg te nemen. Maandag 9 april, tussen 09.00 en 09.30 uur was de bewoonster van een woning aan de Keizerstraat even de woonkamer uit. Vanwege het mooie weer stond de achterdeur open. Toen de bewoonster op het laatste tijdstip weer in de woonkamer was zag zij dat haar portemonnee met bankpas en rijbewijs was weggenomen. Een bewoner van een woning aan de Anna Hoeve had zondag 8 april eveneens een insluiper in zijn woning. Ook hier was de achterdeur niet op slot. Terwijl de bewoner boven was zag hij plotseling twee personen in zijn achtertuin staan. Hij is de twee achterna gegaan, maar verloor ze weer uit het oog. Uit zijn woning werd een bos sleutels gestolen.

Vrijdag 6 april omstreeks 02.35 uur werd een sieraad en geld gestolen uit een woning aan de Helene Servaesstraat. Het is nog onduidelijk hoe men wist binnen te dringen. De bewoonster werd wakker van geluiden en zag een man in haar slaapkamer staan. De vrouwe gilde waarna de man er vandoor ging. De vrouw mist een sieraad.

Boskoop Woninginbraak

Tussen zaterdag 7 april en maandag 9 april is ingebroken in een woning aan de Fazantendreef. Men heeft eerst een ruit van de garage ingegooid. Toen een tussendeur niet openging werd een keukenraam geforceerd vervolgens werd ook een ruit van de achterdeur ingegooid. Eenmaal in de woning werd deze helemaal doorzocht. Er werd onder andere een gsm en een fotocamera gestolen.

Driebruggen Doorrijden na aanrijding

Van zaterdag 7 op zondag 8 april rond 00.15 uur vond op het Laageind een aanrijding plaats tussen een bromfietsster en een auto. Een 18 jarige bromfietsster uit Driebruggen reed naar haar woonplaats toen er uit tegenovergestelde richting een auto kwam. Ter hoogte van het bord bebouwde kom 'Driebruggen' raakten de auto en de bromfietsster elkaar. De bromfietsster kwam ten val en schoof door de sloot in. Een getuige hoorde een harde klap en zag vervolgens de bromfiets met de vrouw de sloot in verdwijnen. De getuige heeft direct de vrouw geholpen. De automobilist is doorgereden. De vrouw is voor behandeling aan schaafwonden en een gekneusde voet naar het ziekenhuis gegaan. De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844, team Bodegraven.