Getronics PinkRoccade

midoffice oplossing van Getronics PinkRoccade

Nieuwegein, 10 april 2007 Persbericht Getronics PinkRoccade opent service desk in Beek Gemeente Amsterdam kiest voor midoffice oplossing van Getronics PinkRoccade

De Dienst Persoonsgegevens (DPG) van de gemeente Amsterdam en Getronics PinkRoccade hebben een overeenkomst getekend voor de implementatie van CiVision Makelaar/Gegevens. Met deze toepassing zet de gemeente Amsterdam een belangrijke stap naar de invulling van de wet Basisregistratie Personen, doordat het in staat is de persoonsgegevens uit de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie) te distribueren naar alle afnemers binnen de gemeente Amsterdam.

CiVision Makelaar/Gegevens van Getronics PinkRoccade is een moderne en geavanceerde op J2EE gebaseerde oplossing voor de distributie van authentieke gegevens binnen lokale overheden. Het systeem maakt gebruik van de gemeentelijke Stuf 2.0 standaard, en geeft daarbij voor een belangrijk deel invulling aan een MidOffice die momenteel een belangrijk onderdeel van iedere gemeentelijke architectuur is.

De Dienst Persoonsgegevens van de gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor opslag, beheer en distributie van persoonsgegevens van circa 745.000 inwoners. De gegevensuitwisseling verloopt vanuit het Gemeentelijk Bevolkingssysteem (GBS), waarin de GBA opgenomen is. Getronics PinkRoccade is gevraagd een oplossing te ontwikkelen voor het ontsluiten en distribueren van persoonsgegevens in het GBS. In eerste instantie betreft het de gegevensuitwisseling met 150 verschillende registratiesystemen van 50 afnemers binnen de gemeente. De oplossing moet voldoen aan de eisen die de overheid stelt aan het gebruik van basisregistraties en aan de overheidsprogrammaâs Andere Overheid, Modernisering GBA en Stroomlijning Basisgegevens. Verder moet de oplossing worden gekoppeld aan de 150 bestaande gemeentelijke registraties en ontwikkeld worden in Open Source.

De Gemeente Amsterdam wil de bestaande koppelingen op het kernsysteem van de dienst Persoonsgegevens overzetten naar aansluitingen op een op webservices georiënteerd distributiemechanisme. De gemeente Amsterdam kan hiermee met minder medewerkers een betere dienstverlening bieden aan het publiek. Daarbij gaan de beheer- en onderhoudskosten (voor systeem én inhoud) op den duur omlaag. Zo draagt deze oplossing in belangrijke mate bij aan kostenbesparing.Â

Getronics PinkRoccade is al jaren huisleverancier van de gemeente Amsterdam en heeft aangetoond innovatieve oplossingen te kunnen leveren. Voor Getronics PinkRoccade betekent deze opdracht een belangrijke levering van hun MidOffice systeem in de lokale overheid. Binnen deze sector zijn MidOffice systemen de groeimarkt voor de komende jaren.