Rechtbank Groningen


Echtpaar haalde witgoed af zonder te betalen

Een echtpaar is door de rechtbank Groningen veroordeeld voor flessentrekkerij en oplichting. In een relatief korte periode - meestal door het overleggen van een uittreksel van de Kamer van Koophandel van een niet actieve onderneming - haalde het echtpaar grote hoeveelheden witgoed af zonder daarna te betalen. Het ging onder meer om een airco, een vaatwasser en een wasautomaat. Daarnaast hebben beide verdachten een bevriend, geestelijk beperkt echtpaar ertoe bewogen een geldlening bij hen af te sluiten.

Anders dan het openbaar ministerie heeft geëist, acht de rechtbank ook voor de vrouwelijke verdachte - gezien haar aandeel in beide delicten
- een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf gepast.

De officier van justitie eiste vijftien dagen gevangenisstraf onvoorwaardelijk met aftrek van voorarrest, 240 uren werkstraf onvoorwaardelijk en zes maanden gevangenisstraf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren. De rechtbank is echter van oordeel dat deze eis geen recht doet aan de ernst van de feiten. Daarom is een hogere straf opgelegd: achttien maanden gevangenisstraf met aftrek van voorarrest, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

LJ Nummer

BA1572

Bron: Rechtbank Groningen Datum actualiteit: 27 maart 2007 Naar boven