Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/04)

OOSTERHOUT NB, 10 april 2007

Arrestatie in onderzoek naar vrijheidsbeneming Dongens meisje (6 jr)

DONGEN: Dinsdagmiddag 10 april arresteerde de politie een 50-jarige inwoner van Oosterhout op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsbeneming.
De man wordt ervan verdacht een 6-jarige meisje zonder medeweten van haar ouders enkele uren te hebben meegenomen. Het delict komt vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aan de orde.

Het misdrijf vond plaats op zaterdag 17 maart rond 15.00 uur, toen het 6-jarige meisje door een onbekende man werd meegenomen in de wijk Dongen-West. Ongeveer twee uur later kwam het kind weer thuis en vertelde met ze met een man was mee geweest in zijn auto. De politie stelde meteen een onderzoek in en ontdekte dat de man samen met het kind in een benzinestation aan de Middellaan was geweest. Aan de hand van de camerabeelden van het bewakingssysteem kon de politie over een goede foto van de verdachte beschikken. Een politieagent herkende vervolgens de verdachte van de foto. Dat leidde tot de aanhouding van de 50-jarige Oosterhouter.

Ondanks een arrestatie in deze zaak, besteedt het programma Opsporing Verzocht vanavond toch aandacht aan het misdrijf. De politie wil namelijk graag weten of er mogelijk getuigen zijn en of er mogelijk sprake is van soortgelijke delicten. In het programma wordt de kijker opgeroepen te bellen met de politie als hij/ zij meer informatie heeft over een de zaak.
Het programma wordt dinsdagavond 10 april van 21.50 tot 22.30 uur uitgezonden op Nederland -1-. De herhaling is woensdag 11 april te zien om 13.20 uur op Nederland -2-.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht en de Internetsite Opsporing Verzocht vormen een samenwerkingsverband tussen het Openbaar Ministerie, Politie en de Algemene Omroepvereniging AVRO. Het programma wordt gemaakt in het belang van opsporing van én ter voorkoming van criminaliteit.

Vrouw opgepakt op verdenking van mishandeling

WASPIK: Een 21-jarige vrouw uit Waalwijk werd maandagavond 9 april rond 19.00 uur door de politie gearresteerd. Ze had kort tevoren tijdens de jaarmarkt een 24-jarige vrouw uit Waspik mishandeld. Het slachtoffer had klappen moeten incasseren en was daarna aan haar haren over de grond getrokken.Tijdens de schermutseling liep ze ook een gekneusde linkervoet op. De aangeefster is later naar het ziekenhuis gegaan voor medische behandeling.
De aanwezige politieagenten konden op aanwijzing van het slachtoffer de verdachte meteen inrekenen. Ze verzette zich echter tegen haar arrestatie. Ze schold de agenten uit en sloeg met haar vuist een vrouwelijke politieagente. In het politiebureau werd de vrouw in verzekering gesteld. Tijdens het verhoor gaf ze het geweld toe. Dat zou veroorzaakt zij door een bui van agressie. Ze is op 10 april om 14.00 uur weer in vrijheid gesteld, nadat er voor alle delicten proces-verbaal tegen haar was opgemaakt.

Politie rolt opnieuw wietplantages op

KAATSHEUVEL: Politiemensen rolden dinsdagmiddag 10 april 2007 in woning aan de Jacob Ruysdaelstraat een hennepkwekerij op. In twee slaapkamers van de huurwoning werd een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt, met daarin in totaal 140 hennepplanten. Ook was er sprake van diefstal van stroom, waarbij ernstig gevaar voor brand was ontstaan. Dat kwam door de onzorgvuldige manier waarop de elektriciteit voor de kwekerij was aangelegd. De energiemaatschappij deed aangifte van diefstal van stroom. De hoofdbewoner een 44-jarige inwoner van Kaatsheuvel is tijdens de inval gearresteerd. De man wordt momenteel verhoord.

OOSTERHOUT: Ook in Oosterhout ontmantelde de politie op dinsdag 10 april 2007 een wietplantage. In een woning aan de Sint Antoniusstraat stuitte de politie op een kwekerij met 268 moederplanten en maar liefst 2.700 stekken van hennepplanten. De plantage was aangelegd in drie slaapkamers en ook hier was vermoedelijk sprake van frauduleuze afname van elektriciteit. De agenten arresteerden de 56-jarige hoofdbewoner op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

De beide kwekerijen zijn ontmanteld en de hennepplanten en diverse groeibenodigdheden vernietigd. Politie en Justitie proberen het wederrechtelijk verkregen voordeel dat de verdachten hebben gemaakt met illegale kwekerijen terug te vorderen. Dat gebeurt in het kader van de Pluk ze wetgeving terug.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie gaat overigens niet op één anonieme tip af. De binnengekomen informatie wordt altijd verder onderzocht voordat tot een doorzoeking wordt overgegaan.

Auteur: Jeroen Steenmeijer