Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 10 april 2007

Bredanaar (26) rijdt zonder rijbewijs door na ongeval

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 12.15 uur een 26-jarige Bredanaar aangehouden. De man reed zonder rijbewijs in een auto die op de kruising Wilhelminapark-Paul Windhausenweg in botsing kwam met een andere auto. De Bredanaar reed door, parkeerde de van een vriend geleende auto op de Cavaleriestraat en liep vervolgens verder Dankzij een goed signalement van een getuige konden agenten de man bij een bushalte aan de St. Ignatiusstraat in de kraag pakken. Na verhoor is de Bredanaar vrijgelaten; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het verlaten van een plaats ongeval en het rijden zonder geldig rijbewijs.

Bejaarde man fotografeert kinderen in Valkenberg

BREDA: Een 81-jarige inwoner van Breda is maandagmiddag rond 16.20 uur aangehouden in park Valkenberg. De politie kreeg een melding binnen dat een oudere man fotos van jonge kinderen aan het maken was in het park. Enkele ouders hadden de man al vastgepakt en de politie gebeld. Agenten hielden de man vervolgens aan wegens het verstoren van de openbare orde. Volgens de melding had de Bredanaar zijn gulp open tijdens het fotograferen, de man zelf zegt dat die kapot was. Wel gaf hij toe fotos van geklede meisjes en jonge vrouwen uit seksuele motieven thuis in een boek te plakken. De man is na verhoor heengezonden; hij heeft verklaard nooit meer mensen in het openbaar te zullen fotograferen. Zijn (wegwerp)fototoestel is in beslag genomen.

Aanhouding na inbraak en bedreiging

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur op de Markendaalseweg een 36-jarige Bredanaar aangehouden. De man zou bij een café aan de Ridderstraat ingebroken hebben en daarna de eigenares van de zaak, die hem betrapte, hebben bedreigd, bespuugd en mishandeld. Ook zou hij gezegd hebben dat hij besmet was met het HIV-virus. De man zelf zegt van niets van een inbraak te weten en is naar eigen zeggen mishandeld door een groepje mensen dat hem achterna zat vanwege de inbraak. De Bredanaar is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Manfredi Mauro