Projectorganisatie Maasvlakte 2


Eerste voortgangsrapportage Project Mainportontwikkeling Rotterdam

Het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) verloopt volgens de planning. Dat staat in de eerste voortgangsrapportage over het project aan de Tweede Kamer. De halfjaarlijkse voortgangsrapportage is een manier om de kamerleden op de hoogte te houden van de voortgang van (de deelprojecten van) PMR.

Overzicht ontwikkelingen najaar 2006
Deze eerste voortgangsrapportage biedt een overzicht van de ontwikkelingen in het najaar van 2006. Het rapport gaat met name in op de rijksactiviteiten. Ook vat het een aantal relevante zaken - waarover al eerder is gerapporteerd - nog even kort samen. In volgende voortgangsrapportages zal meer aandacht zijn voor de decentrale procedures (zoals de gemeentelijke bestemmingsplanprocedures).

Planning is ambitieus
Uit de voortgangsrapportage blijkt dat het project volgens planning verloopt. De in 2006 aangekondigde vervolgprocedures en voorbereidingshandelingen zijn daadwerkelijk van start gegaan. Ook de komende jaren blijft de planning uiterst ambitieus. De belangrijkste risico's in de huidige fase van het project zijn risico's met betrekking tot de planning. De verschillende procedures zijn complex, hangen met elkaar samen en staan open voor bezwaar en beroep. Actieve coördinatie van alle vervolgbesluiten op de PKB blijft dan ook noodzakelijk, zo schrijft Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat in de begeleidende brief.

Meer informatie
Op www.verkeerenwaterstaat.nl/actueel/kamerstukken vindt u de volledige voortgangsrapportage, de begeleidende brief van Minister Eurlings en alle bijbehorende bijlagen (br.34886 Project Mainportontwikkeling Rotterdam: Voortgangsrapportage 1, 2007-04-05)