Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/4)

TILBURG, 10 april 2007

Politie houdt Tilburger aan na huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond, even na 23.00 uur, in een woning in de wijk Besterd een 53 jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 42 jarige vrouw te hebben mishandeld en bedreigd.

Het tweetal kreeg in de woning een conflict naar aanleiding van eerdere spanningen. Dit conflict mondde uit een ruzie waarbij de verdachte zijn vrouw naar de keel greep en haar een klap in het gezicht gaf. Om zijn daden kracht bij te zetten bedreigde hij haar woordelijk. De gealarmeerde agenten troffen de man in de woning aan waarna hij werd aangehouden.

Politie arresteert Dongenaar na dreigen met mes

TILBURG Op de Bredaseweg hebben agenten gisteravond, rond de klok van 23.15 uur een 48 jarige inwoner uit Dongen aangehouden voor bedreiging. De man had kort voor zijn aanhouding een 39 jarige Tilburg bedreigd met een mes.

De verdachte verliet rond 23.00 uur een horecagelegenheid aan de Bredaseweg en vergat daarbij zijn rekening te betalen. Toen de man buiten aangesproken werd door de 39 jarige Tilburger gaf hij aan alsnog zijn genuttigde consumpties af te willen rekenen. In plaats van dat hij zijn portemonnee pakte, greep hij een mes. Het lukte de Tilburger samen met enkele omstanders het mes af te pakken. Gealarmeerde agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het bureau.

Automobiliste krijgt een rijverbod van 4 uur

TILBURG Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Ringbaan West een 22 jarige automobiliste afkomstig uit Waalwijk. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat de vrouw 300 ug/l, zijnde 0,9 promille aan alcohol in haar bloed had. Voorzien van een rijverbod van 4 uur mocht ze na verhoor het bureau verlaten. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.

Veelpleger vernielt meerdere autos

TILBURG Agenten hebben vanmorgen kort na 02.00 uur in een woning in de wijk Koningshoeven een 27 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht meerdere autos op en in de omgeving van de Korvelseweg te hebben beschadigd. De politie heeft op dit moment drie aangiftes ontvangen.

De politie stelde tegen middernacht een onderzoek in nadat omstanders gezien hadden dat de verdachte bij meerdere autos buitenspiegel van geparkeerd staande autos had getrapt. Via Korvelseweg was de verdachte de Hesperenstraat ingelopen en had een spoor van vernielingen achtergelaten. Na een ingesteld onderzoek bleek de verdachte woonachtig te zijn in de wijk Koningshoeven. In de woning troffen de agenten de man aan. De verdachte staat bij de politie bekend als veelpleger. Volgens het veelplegersprotocol werd de man op het bureau in verzekering gesteld. Op dit moment heeft de politie drie aangiftes van vernieling ontvangen. De politie sluit niet uit dat er nog meer autos door deze verdachte beschadigd zijn en verzoekt de eigenaren hiervan aangifte te doen.

Politie ruimt vijf hennepkwekerijen

TILBURG: De politie heeft vandaag samen met het BAT team en Essent vijf hennepkwekerijen in woningen geruimd. Op twee adressen was al geoogst en werden alleen restanten aangetroffen. In een woning aan de Abel Tasmanstraat werd een kwekerij met 200 planten aangetroffen. In een pand aan de Korveldwarsstraat stonden 50 planten. Ook in een huis aan de Oude Langstraat was het prijs met 80 planten. In woningen aan het Kamillehof en de Lage Witsiebaan werden restanten van een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie in Tilburg ruimt vrijwel wekelijks gepland en soms ook ongepland hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken stankoverlast en zijn dikwijls ook brandgevaarlijk. Onder regie van de gemeente is een convenant afgesloten waarin alle betrokken partijen zoals de woningbouwcoöperaties, de politie, Openbaar Ministerie, Essent, de Gemeente en Traverse afspraken zijn gemaakt over de aanpak van de illegale hennepteelt.

Twee verdachten aangehouden na bedreigingen en mishandeling

GOIRLE: De politie heeft in het begin van de middag een 30-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden die vanmorgen op het Laarsepad een 31-jarige Tilburgse en haar 32-jarige vriend uit Breda hebben bedreigd. De Bredanaar kreeg ook nog een uitlaatpijp tegen zijn rechterhand aan, waardoor hij mogelijk zijn pink heeft gebroken.

Beide slachtoffers deden aangifte. De manlijke verdachte betreft de ex-vriend van het vrouwelijke slachtoffer. Hij verklaart dat hij vandaag naar de caravan kwam omdat hij enkele spullen terug wil hebben die zijn ex-vriendin geleend heeft. Er ontstond ruzie tussen de beide stellen waarbij de verdachten volgens de aangevers diverse dreigementen uitten, onder meer om de caravan in de fik te steken. Ook werd een dichtgespijkerd raam ingeslagen. Beide verdachten zijn op hun woonadressen in Tilburg aangehouden. Zij zijn ingesloten.

Auteur: Desirée Brabers en Willem van Hooijdonk