Ingezonden persbericht


PERSONALIABERICHT

Functie directeur SAS Nederland uitgebreid dankzij goede resultaten

Bert Boers voortaan ook verantwoordelijk voor SAS België en SAS Luxemburg

Huizen, 10 april 2007 - Bij SAS is Bert Boers (43 jaar) voortaan ook verantwoordelijk voor België en Luxemburg. Boers was al verantwoordelijk voor de Nederlandse organisatie. De uitbreiding van Boers' functie, is mede te danken aan de uitstekende resultaten die hij de afgelopen drie jaar met het Nederlandse team heeft behaald.

Mikael Hagström, Executive Vice President SAS EMEA en Azië, zegt: "Onder Berts leiding heeft SAS in Nederland voortdurend omzetgroei geboekt. In 2006 is een omzetgroei gerealiseerd van twintig procent ten opzichte van 2005. Daarmee heeft SAS Nederland onder leiding van Boers haar doelstellingen gerealiseerd."

Toch is er voor SAS nog een wereld te winnen. Want uit een recent onderzoek* blijkt dat het niveau van informatiemanagement bij veel Nederlandse bedrijven tegenvalt. Voornaamste reden is het ontbreken van een gecoördineerde aanpak om tot bedrijfsbrede business intelligence te komen. Bert Boers: "De meeste bedrijven benutten de kracht van informatiemanagement niet maximaal. Ondernemingen beschikken over veel data, maar over weinig nuttige informatie. En als die kennis er wel is, wordt die meestal niet goed gedeeld binnen de onderneming."

SAS biedt haar klanten een geïntegreerd platform waarmee alle informatie bedrijfsbreed beschikbaar komt, als een eenduidige waarheid, voor een eenduidige strategie. Boers vervolgt: "Nederlandse Top 500-bedrijven hebben te kennen gegeven de komende periode te investeren in business intelligence-software en data-integratie. Door te investeren in het juiste platform, zal het niveau van informatiemanagement bij die bedrijven worden verhoogd."

Benelux
SAS telt in België en Luxemburg negentig medewerkers, in Nederland zijn er honderd mensen werkzaam. Met de uitbreiding van Boers' bevoegdheden, zullen SAS-klanten in de Benelux-regio profiteren van de synergievoordelen die het delen van kennis en ervaring tussen de drie landen met zich meebrengt.


* Onderzoek in opdracht van SAS door VNU Business Publications, uitgevoerd onder ruim driehonderd IT beslissers van Nederlandse Top 500-bedrijven.

Over SAS
SAS is marktleider op het gebied van business intelligence-software en dienstverlening. Meer dan 43.000 organisaties gebruiken SAS´ software om hun prestaties te verbeteren door grote hoeveelheden gegevens inzichtelijk te maken om zo sneller accurate zakelijke beslissingen te nemen; winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten; wet- en regelgeving na te leven; baanbrekend onderzoek te verrichten en betere producten te ontwikkelen. SAS biedt naast branchespecifieke ook generieke oplossingen en is toonaangevend in data-integratie, data-opslag en geavanceerde business intelligence toepassingen vanuit een enterprise intelligence platform.

SAS levert haar klanten al sinds 1976 The Power to Know. De onderneming groeit continu en is vanaf de oprichting winstgevend. Jaarlijks investeert SAS 26 procent van de omzet in Research & Development; meer dan het dubbele van wat concurrenten investeren. Wereldwijd werken ruim 10.000 medewerkers bij SAS, van wie 3.400 in Europa. SAS is sinds 1986 actief in Nederland. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Huizen op landgoed 'Oud-Bussem', waar ruim 100 medewerkers werken. Meer informatie is te vinden op www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de pers:
SAS Institute B.V.
Susan Roos
t: (035) 699 68 47
e: susan.roos@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
t: (020) 486 21 39
e: sas@publiekswerk.nl