Ingezonden persbericht


LTO Ultrium 4- tapecartridges van Imation nu beschikbaar

Nieuwe generatie met verdubbelde opslagcapaciteit

Schiphol-Rijk, 10 april, 2007 - Imation, marktleider op het gebied van verwisselbare opslagmedia, gaat de vierde generatie LTO Ultrium media produceren. Imation is reeds marktleider van de vorige LTO-tapes.

Imation fabriceert de nieuwe generatie LTO met behulp van haar Tera Ångstrom-technologie, de eigen dunne-laagtechnologie, die uniek is qua zowel de samenstelling van het magnetische materiaal als in het productieprocédé. Tera Ångstrom maakt het Imation mogelijk een van de eerste aanbieder van de vierde generatie LTO te zijn, maar maakt ook dat gebruikers profiteren van een tapekwaliteit die grote opslagcapaciteit paart aan ongekende duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Verbeterde generatie
Imations LTO 4-tapecartridges hebben met 1,6 terabyte twee keer zoveel opslagcapaciteit als LTO 3. Ook de gegevensdoorvoersnelheid is verbeterd met 240 megabyte per seconde. Om de veiligheid te waarborgen van opgeslagen en getransporteerde, gevoelige data, worden gegevens versleuteld weggeschreven van de LTO-tapedrive naar de LTO-tapecartridge.

" Imation komt tegemoet aan de toenemende vraag naar hogere opslagcapaciteit voor gegevensopslag- en -hersteltoepassingen", zegt James Milligan, commercieel directeur Verenigde Staten en OEM Divisie, Imation. " We blijven daartoe de technologie verbeteren. Imation zal als een van de eersten LTO 4 aanbieden in 2007".

Imations LTO 4-tapecartridges van de vierde generatie bevatten een aantal gepatenteerde uitvindingen die de Imation-producten robuuster maken dan die van andere aanbieders, zoals:
- een gepatenteerde ´corner snap´ op de hoeken die de geleidingspen op zijn plaats houdt, ook in geval er ruw met de cartridge wordt omgesprongen
- een gepatenteerde bandspoel uit drie delen die de spanning beter over de band verdeelt, voor verbeterde prestatie en een langere tapelevensduur

Imation´s LTO 4-tapecartridges zijn vanaf mei 2007 beschikbaar.

Imation's Tera Ångstrom Technologie

Imations´s Tera Ångström is een verzamelnaam van drie verbeterde fabricagetechnieken:


- Luchtpersen: De metaaldeeltjes worden onder de hoge druk (meer dan 650 atmosfeer) van twee tegen elkaar in gerichte luchtstralen tegen elkaar geblazen, waardoor miniscule klonteringen van de metaaldeeltjes uiteen worden geblazen en uiteenvallen in afzonderlijke, slechts nanometersgrote metaaldeeltjes.


- Beheerst drogen: De metaaldeeltjeslaag wordt onder getemperde omstandigheden gedroogd met een beheerste, zachte luchtstroom, terwijl magneetspoelen zorgen voor uiterst nauwkeurig gelijkrichten van de metaaldeeltjes. Zo worden oneffenheden voorkomen en ontstaan de omstandigheden voor een maximale gegevensdichtheid.


- Kalanderen: Zeer glad afgewerkte walsen vlakken het magneetoppervlak van de tape zozeer af dat oneffenheden alleen nog in ångström uitgedrukt kunnen worden. Een ångström (10-10 meter) is een tiende nanometer of een tiende van een miljardste meter. Voor het begrip: een vel papier is een miljoen ångström dik. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat de opnamedichtheid nog hoger kan zijn en dat de tapecassette een zeer hoge opslagcapaciteit biedt.

Over Imation

Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van verwisselbare-opslagmedia, bestaande uit optische en magnetische media, flash drives en harddisk-cassettes. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor back-up en archivering. De vraag naar Imation's optische producten en flash drives wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Imation biedt ook het merk Memorex aan. Memorex staat bekend om de slogan: "Is it live or is it Memorex?" Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten en achtergrondinformatie zijn te vinden op www.imation.nl.

PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl