Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Politie Ermelo-Putten start campagne "Niets er in . Niets |
|     |er uit"                                                   |
Het politieteam Ermelo-Puten houdt de komende weken een preventiecampagne om auto-inbraken tegen te gaan. Onder het motto "Niets er in . Niets er uit ! ", controleert de politie geparkeerde auto's of ze wel of niet zijn afgesloten en of er waardevolle goederen in de auto zijn achtergelaten. Na de controle wordt er een speciale flyer achter de ruitenwisser achtergelaten met de aantekeningen "PRIMA" of "FOUT".

De politie maakt de aantekening "prima" wanneer de auto is afgesloten en er geen waardevolle goederen in de auto liggen, de aantekening "fout" volgt wanneer de auto niet is afgesloten of wanneer er waardevolle goederen in de auto zijn achtergelaten.

Bosgebieden De politie wil met name op parkeerplaatsen in de bosrijke gebieden (Staverden, Speuld, Drie) met deze campagne het aantal autokraken in Ermelo en Putten terugdringen, door de auto-eigenaren meer bewust te maken van hun eigen mogelijkheden om een auto-inbraak te voorkomen door geen waardevolle goederen tijdens een boswandeling achter te laten..

De buit bij de auto-inbraken is heel divers, maar auto-inbrekers hebben wel vaak extra belangstelling voor de radioapparatuur, CD's, telefoons, laptops, navigatie-apparatuur, maar ook handtassen, koffers en kleding.

Ook geparkeerde bedrijfsbusjes in de woonwijken met daarin dure elektrische gereedschappen zijn in de avond en nachtelijke uren vaak een doelwit.

De politie adviseert om de "frontjes" van audioapparatuur mee naar binnen te nemen en de bedrijfsbusjes te voorzien van een beveiligingssysteem. Het dure gereedschap kan men merken (ingraveren) om bij het aantreffen van een buit de eigenaar te kunnen achterhalen.

Het preventie-project wordt tijdens de dagelijkse surveillances uitgevoerd en richt zich vooral op parkeerplaatsen in de bosgebieden.

Op- en afritcontroles

Naast deze preventiecampagne houdt de politie in de nachtelijke uren op- en afritcontroles langs de A28 om potentiële autokrakers die 's nachts in de woonwijken actief zijn af te schrikken en daders met een inbraakbuit of inbreekgereedschap te betrappen.


---


---


---

---- --