Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 10 april

BERGEN OP ZOOM, 10 april 2007

Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

OUDENBOSCH: De politie hield op maandagmiddag een 37-jarige man uit Oudenbosch aan in zijn woning in de wijk Albano. De echtgenote van de man, een 33-jarige vrouw, alarmeerde eerder de politie dat ze mishandeld was. De man zou zijn vrouw hebben onder andere hebben geschopt en haar bij de keel hebben gepakt. Van de vrouw is aangifte opgenomen. Ze hield aan de mishandeling letsel over. De man is na verhoor in verzekering gesteld.

Over huiselijk geweld
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Hennepkwekerij gevonden na melding wateroverlast

ZEVENBERGEN: Op maandag kreeg de politie aan het begin van de avond melding van wateroverlast. De brandweer constateerde dat in de woning waar de overlast vandaan kwam een hennepkwekerij aanwezig was. Een 29-jarige man, die aanwezig was in het pand, is aangehouden. In verschillende ruimten in de woning stonden 325 hennepplanten. De kwekerij is ontmanteld en geruimd. Essent is in kennis gesteld. Een monteur constateerde energiediefstal. Hiervan zal aangifte worden gedaan. De verdachte is verhoord en na enkele uren in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Automobiliste onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdag is even na 01.00 uur een 59-jarige vrouw uit Essen aangehouden voor rijden onder invloed. De automobiliste reed over de Zuidzijde Zoom, toen de politie haar controleerde. Uit een blaastest bleek dat de Belgische had gedronken. Ze moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 335 ug/l. Ze kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld.

Jongen aangehouden in bezit van verboden wapens

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagochtend zag de politie nabij het station een bromfietser rijden. De bromfiets had aan de achterzijde geen kentekenplaat. De politie wilde de bromfietser ter controle staande houden op de Wouwsestraatweg. De bestuurder stopte, maar gaf vol gas toen een politiemedewerker hem wilde aanspreken. Hij reed met hoge snelheid over de Wattweg, waar hij uiteindelijk tot stoppen kon worden gedwongen. De 16-jarige bestuurder uit Ossendrecht kon geen bromfietscertificaat laten zien. Bij controle van het voertuig werden een steekwapen en een alarmpistool aangetroffen. Hierna is hij aangehouden. De wapens zijn in beslag genomen. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld. Wat hij voor straf krijgt zal later in overleg met Justitie worden besloten.

Rijden zonder rijbewijs

OUDENBOSCH: De politie controleerde op dinsdagmiddag op de Markt een automobilist. De 18-jarige man uit Dordrecht bleek niet in bezit van een rijbewijs. Ook had hij geen geldig identiteitsbewijs bij zich. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor het vaststellen van zijn identiteit en het opmaken van proces-verbaal. Nadat van hem een verklaring is afgenomen is de man in vrijheid gesteld.

Getuigen helpen politie verdachte aan te houden

OUDENBOSCH: Op maandagavond zag de politie een auto rijden. Na controle van het kenteken bleek dat de eigenaar van het voertuig een rijverbod had. De politie besloot de auto te controleren. De bestuurder negeerde een stopteken op de Spoorlaan en reed de wijk door richting het Veenblok. Hier stopte de bestuurder, stapte uit en ging er te voet vandoor. De politie zette de achtervolging in, waarbij ook een motoragent assisteerde. Door de aanwijzingen van vele behulpzame getuigen kon de politie de man uiteindelijk aan de Spoorlaan in de kraag vatten. De 27-jarige man uit Sint Philipsland bleek niet in bezit van een rijbewijs. Ook had hij nog boetes ter waarde van ruim 400 euro open staan en had hij nog een gevangenisstraf van 100 dagen op zijn naam staan.

Auteur: Inge Rijgersberg