Gemeente Alphen aan den Rijn


Tijdelijke overkapping buitenbad zwembad De Hoorn

(10 april 2007)

Als het aan het college van b. en w. ligt, krijgt het buitenbad van zwembad De Hoorn de komende drie jaar een overkapping. Op die manier zijn er meer uren beschikbaar voor recreatief zwemmen en de verenigingen. Tijdens de zomer kunnen de zijwanden geopend worden, zodat het bad en de ligweide met elkaar in verbinding blijven staan. Daarnaast komt er bij het zwembad een tijdelijke kleedruimte en berging voor de verenigingen en Stichting Sportspectrum. De gemeenteraad neemt op 26 april 2007 een besluit.

Tijdelijke oplossing
In de nacht van 11 op 12 februari is zwembad De Thermen afgebrand. Stichting Sportspectrum heeft toen een nieuw rooster opgesteld voor zwembad De Hoorn met als doel zoveel mogelijk activiteiten van beide zwembaden door te laten gaan. Voor de korte termijn was dit een goede oplossing. Maar zowel de sportverenigingen als de recreatieve zwemmers hebben voor de langere termijn te weinig uren tot hun beschikking. Omdat b. en w. veel waarde hechten aan sport en bewegen, is er gezocht naar andere tijdelijke oplossing. Deze oplossing is gevonden in de vorm van een semi-permanente overkapping van zwembad De Hoorn.

De kosten voor de huur van deze tijdelijke overkapping van zwembad De Hoorn voor een periode van drie jaar bedragen 420.000 euro.