Gemeente Den Haag

Op de Loevesteinlaan legt de gemeente Den Haag sporen aan voor de verlenging van het traject van tram 16. Bij de Erasmusweg sluiten de nieuwe sporen aan op het bestaande traject van tram 16. En op de Melis Stokelaan takken de nieuwe sporen aan op de bestaande sporen van Tram 9. De werkzaamheden starten maandag 16 april en duren tot eind oktober. Er wordt gewerkt in vier fasen en per fase is een deel van de Loevesteinlaan afgesloten.

Fasering
16 april tot en met 30 juni
Tijdens de eerste twee fasen wordt gewerkt aan het deel tussen de Steenwijklaan en de Genemuidenstraat. Op 16 april starten de werkzaamheden aan de zijde van de Loevesteinlaan richting de Melis Stokelaan. Op 10 juni is de eerste fase gereed en wordt gestart met de tweede fase: de andere zijde richting de Erasmusweg. Voor beide fasen geldt dat doorgaand verkeer op de Melis Stokelaan, tussen de Moerweg en de Dedemsvaartweg omgeleid wordt door middel van borden.


1 juli tot en met 21 oktober
Van 1 juli tot en met 29 juli (fase 3) is de kruising Loevesteinlaan - Erasmusweg afgesloten richting het Erasmusplein. De laatste fase start op 30 juli en duurt tot en met 21 oktober. De Loevesteinlaan is geheel afgesloten tussen de Steenwijklaan en de Cannenburglaan. Omleidingroutes voor doorgaand verkeer worden tijdig met borden aangegeven.

Meer informatie
Tram 16 wordt verlengd en verbindt het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland). Vanaf september 2007 kan deze tram de uitgebreide route gaan rijden. Meer informatie over de aanleg van tram 16 is te vinden op internet www.denhaag.nl/tram16.