Ingezonden persbericht


PERSBERICHT van de Diabetesvereniging Nederland

Lotgenoten krijgen eigen website bij Diabetesvereniging Nederland Virtuele ontmoetingsplek voor mensen met diabetes

LEUSDEN, 11 april 2007

Vanaf deze week start de Diabetesvereniging Nederland met een website speciaal voor lotgenoten: www.lotgenoten.dvn.nl . Het doel van deze website is dat mensen met diabetes elkaar eenvoudig kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.

Binnen deze website zijn veel interactieve mogelijkheden aanwezig, zoals een chat en een forum. Daarnaast vinden mensen hier ervaringsverhalen en een maandelijkse column van iemand met diabetes. Er wordt gestart met een column van een persoon met diabetes die werkzaam is in een hulpcentrum in Cambodja. Tot slot kunnen mensen hier ook oproepjes vinden van de vereniging en van andere mensen met diabetes voor onder andere contact, oproepen voor interviews en advies.

De site is voor en door mensen met diabetes. Enkele vrijwilligers van de Diabetesvereniging Nederland zijn beheerders van de site. Zij bewaken de inhoud en geven ook advies aan de vereniging voor verbeteringen. Heeft u diabetes en wilt u weten hoe anderen hier mee omgaan, dan is lotgenoten.dvn.nl dé plaats om naar toe te gaan.


---