Gemeente Doesburg


week 15-2007

Nieuws uit het Stadhuis, d.d. 11 april 2007, week 15.

BESTUURSVERGADERINGEN

Raadscommissie
Op woensdag 11 april 2007 vergadert de raadscommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in de raadzaal van het stadhuis.
De agenda vermeldt o.m. de volgende punten:

* bespreking van het milieujaarverslag 2006 gemeente Doesburg;
* bespreking aanbevelingen en verbeterpunten n.a.v. rapportage Inspectie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

De vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur. Nadere inlichtingen bij W. Stoppels, 481320

Collegevergadering
In zijn vergadering van 3 april 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:
* Door de inspectie van het ministerie van VROM is eerder een aantal aanbevelingen en verbeterpunten geformuleerd over de wijze waarop de gemeente uitvoering geeft aan haar taken op het gebied van bouwen, milieu, ruimtelijke ordening, toezicht en handhaving. Daarop heeft het college thans zijn reacties aangegeven, welke zullen worden voorgelegd aan de raadscommissie en vervolgens aan de inspectie.

* Voor het bedrijventerrein Verhuellweg heeft het college ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan, dat nu verder in procedure zal worden gebracht.

* Aangezien de bestaande verordening sterk verouderd is en gelet op allerlei ontwikkelingen, heeft het college een nieuwe ontwerpverordening brandveiligheid en hulpverlening vastgesteld. Deze zal ter definitieve vaststelling aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

* In verband met de invoering van de nieuwe Wet Inburgering heeft het college een beleidskader en een verordening besproken en akkoord bevonden. Hiermee geeft de gemeente invulling aan haar verantwoordelijkheden, taken en instrumenten om integratie in de brede zin van het woord te bevorderen en te faciliteren.

BOUWEN EN WONEN

Wijzigingen Monumentenverordening
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 29 maart 2007 de wijzigingen op de Monumentenverordening van de gemeente Doesburg heeft vastgesteld. Deze wijzigingen zijn noodzakelijk omdat een aantal wijzigingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Monumentenwet 1988 nog niet in de gemeentelijke Monumentenverordening verwerkt waren. Deze verordening kan aangehaald worden als Monumentenverordening Doesburg 2007. Overeenkomstig het bepaalde in artikel 142 van de Gemeentewet treedt deze verordening in werking zes weken na de bekendmaking in dit blad en ligt derhalve met ingang van 12 april 2007 voor een ieder ter inzage bij het Publieksbureau van deze gemeente, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg.

Structuurplan Koppelweg
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken ingevolge artikel 9 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad op 29 maart 2007 het Structuurplan Koppelweg heeft vastgesteld. Het structuurplan heeft betrekking op het gebied globaal gelegen tussen de Koppelweg, de Barend Ubbinkweg, de Oude IJssel en de dijkweg richting het fiets/wandelpad langs de Oude IJssel. Het plan geeft de hoofdlijnen aan van de toekomstige ontwikkeling in het gebied, waarbij de gedachten uitgaan naar een invulling met woningbouw. Het plan ligt vanaf 12 april 2007 gedurende zes weken ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Het publieksbureau is elke werkdag van 8.30 tot 14.30 geopend met uitzondering van vrijdagmiddag. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur; desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien. Daarnaast kunnen de stukken worden geraadpleegd op de website van de gemeente Doesburg (www.doesburg.nl). Tegen de vaststelling kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. van Buren, tel. (0313) 481365.

Vrijstellingsprocedure gewijzigd gebruik Broekhuizerweg 6 (Bedrijventerrein Beinum)
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te hebben verleend voor het gewijzigd gebruiken van het perceel kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie E, nummer 2998 (Broekhuizerweg 6) ten behoeve van bedrijfsdoeleinden. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het geldende bestemmingsplan, omdat een gebruik voor bedrijfsdoeleinden niet in overeenstemming is met de gebruiks- en bouwbepalingen van het geldende bestemmingsplan. Tegen dit besluit kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit aan de aanvrager, schriftelijk beroep instellen bij de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Het besluit treedt na bekendmaking in werking. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er naar uw mening spoedeisende belangen aanwezig zijn en u hebt een beroepschrift ingediend, kan om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem.

Ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Verhuellweg 2007 Burgemeester en wethouders van Doesburg geven ingevolge artikel 23 lid
1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Verhuellweg. De aanleiding voor het opstellen van het plan is de noodzaak om het planologische regime voor het plangebied te actualiseren. De vigerende bestemmingsplanregeling dateert nog van begin jaren zestig. Het plangebied ligt ten noorden van het centrum en wordt globaal begrensd door de Dode Arm van de IJssel, de provinciale weg N317 en de IJssel. Het ontwerp ligt met ingang van donderdag 12 april 2007 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Het Publieksbureau is elke werkdag van 8.30 tot 14.30 geopend met uitzondering van vrijdagmiddag. Ook is het Publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur; desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien. Binnen deze termijn kan een ieder zijn zienswijze schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer A. Putker, tel. (0313) 481371. Op donderdag 19 april 2007 wordt het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Verhuellweg 2007 informatief behandeld tijdens een openbare vergadering van de raadscommissie VROM, waarbij tevens een toelichting wordt gegeven op het plan. Deze bijeenkomst vindt plaats in de burgerzaal van het stadhuis en begint om 19.30 uur.

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 2-4-2007, Angerloseweg 28: geheel vernieuwen van een garage
* 4-4-2007, Molengaarde 21: plaatsen van een tweede dakkapel.

Aanvraag reclamevergunningen
De volgende aanvragen voor reclame zijn opvangen op:
* 30-3-2007, Gasthuisstraat 16: aanbrengen gevel- en raamreclame
* 2-4-2007, Kerkstraat 3: aanbrengen reclamestickers.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen vergunning verleend op:

* 2-4-2007, Verhuellweg 3: veranderen van de buitengevels en indeling van het kantoorgebouw

* 2-4-2007, Loddero 8: vergroten van de kelder en vernieuwen keuken
* 2-4-2007, Geerhuizen 25: plaatsen van een dakkapel
* 3-4-2007, Meipoortstraat 70: vergroten van een kelder.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de welstandscommissie is gepland op maandag 16 april 2007 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

OVERIGE VERGUNNINGEN

Kapvergunningen
De volgende kapaanvragen zijn ontvangen en liggen 4 weken ter inzage:
* Broekhuizerweg 7: diverse bomen, ontvangen 20 maart.
* Veerpoortwal 20: een berk, ontvangen 22 maart.
* Baerkenstraat 34: een meelbes, ontvangen 26 maart.
* Hoek Looiersweg - Esdoornlaan: een eik, een appel, een treurwilg en 3 wilgen, ontvangen 30 maart.

Voor de volgende bomen is een kapvergunning verleend:
* Nieuwstraat 6: een berk, verstuurd 23 maart, zonder herplantplicht.

* Rietmaat 2: een ceder, verstuurd 23 maart, zonder herplantplicht.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

OVERIGE MEDEDELINGEN

Landelijke compostdag zaterdag 14 april 2007
Ter stimulering van de GFT-inzameling van onze gemeente wordt er ook dit jaar een landelijke compostactie georganiseerd en wel op zaterdag 14 april 2007. Het doel van deze actie is om het belang van gescheiden afvalinzameling te benadrukken. Hiermee wordt ook de inzet van de burger beloond.
Voor de burgers van onze gemeente is er de mogelijkheid om op zaterdag 14 april 2007 van 09.00 14.00 uur bij AVR-Afvalverwerking BV Compostering te Duiven (Rivierweg 20) de compost gratis op te halen. Men dient wel zelf te zorgen voor een schop, emmer of aanhanger, omdat men zelf de compost moet scheppen.
Er zal vanuit de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen landelijk aandacht aan worden besteed (via dagbladen en televisie).
Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot de Stadswerf, tel. 481375.

Ophaalroute grof tuinafval
Op dinsdag 24 april 2007 vindt er een grof tuinafval route plaats. Maximaal 2m³ groenafval kan worden aangeboden.
Voor deze service wordt een bedrag van 13,-- in rekening gebracht. Indien u van deze service gebruik wilt maken, kunt u zich telefonisch aanmelden bij de Stadswerf, tel. 0313-481375 tot uiterlijk vrijdag 20 april 2007.