Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Voetballen voor kinderen met autisme

SC Kralingen is enige tijd geleden een proef gestart met voetbaltraining voor kinderen met een vorm van autisme in de leeftijd van 8 tot 13 jaar.

Inmiddels doen er zes enthousiaste jongens mee aan de trainingen. Omdat de trainingen tot zover succesvol zijn, is de club op zoek naar meerdere kinderen met een vorm van autisme die willen voetballen. Op deze manier kan SC Kralingen, die als één van de weinige Rotterdamse clubs met autistische kinderen werkt, voetbal voor autisten verder opzetten.

Sportclub Kralingen organiseert iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een voetbaltraining voor de autistische spelers. De proefperiode van vier weken zit er inmiddels op en zowel de bewuste spelers als de andere clubmensen willen verder gaan met deze trainingen. Wil dit slagen, heeft de club wel meerdere actieve ouders en kinderen nodig. Daarom doet SC Kralingen hierbij een oproep aan andere kinderen die ondanks hun handicap graag een balletje willen trappen en wie weet op termijn ook een voetbalwedstrijd willen spelen.

Ben je door het lezen van dit stukje enthousiast geworden? Neem dan contact op met Peter Breedveld van SC Kralingen: 078-6120788 of 06-49830395.