Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


2060711840

Vragen van de leden Haverkamp en Schinkelshoek (beiden CDA) aan de ministers van Financiën en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de afschaffing van het Nederlands op Schiphol. (Ingezonden 10 april 2007)


1
Bent u bekend met het artikel in de nieuwsbrief van de stichting "Taalverdediging" , met de bijbehorende foto's, over de vermeende afschaffing van het Nederlands op de luchthaven van Amsterdam? 1)


2
Deelt u de stelling dat op Schiphol het aantal borden in de Nederlandse taal afneemt, terwijl het aantal borden in de Engelse taal toeneemt? Zo nee, waarom niet?


3
Is het volgens u noodzakelijk dat op onze nationale luchthaven, welke voor meer dan 75% in handen is van de rijksoverheid, op alle borden de aanwijzingen tenminste in het Nederlands worden vermeld? Zo neen, waarom niet? Wat is uw mening hierover met betrekking tot de borden in het `Nederlandse deel,' aan de landzijde van de douane?


4
Bent u als aandeelhouder bereid om de borden in de landzijde van de luchthaven, die uitsluitend informatie bevatten in de Engelse taal, te vervangen door borden waarop de informatie ook in het Nederlands staat? Zo ja op welke termijn? Zo neen, waarom niet?


5
Hoe staat u tegenover het voorstel van de stichting "Taalverdediging" om in alle openbare ruimten in Nederland alle aanduidingen, mededelingen en opschriften in de eerste plaats in het Nederlands te stellen?


1) Nieuwsbrief van de stichting "Taalverdediging" jaargang 9 nummer 1 lente 2007