KNWV

Nieuwsbericht Surfen

10-4-2007

Nick van der Hoorn wint Holland Windsurfing in Delft

Ruim dertig surfers verschenen afgelopen maandag 9 april (tweede paasdag) aan de start van de tweede Holland Windsurfing wedstrijd, onder zomerse omstandigheden en met vlagen tot 16 knopen werd er wederom een mooie wedstrijd gevaren. Met maar liefst zeven races op het programma moest er weer ouderwets hard gewerkt worden op de Delftse Hout.

Nick van der Hoorn (SC Ter Aar) die nog steeds zoekt naar een nieuwe zwaardkast voor zn Mistral One Design, verscheen ditmaal op een rondbodem aan de start. Johan van der Lippe (SC Ter Aar) en Bart King (SC Ter Aar) deden hetzelfde en volgden Nick op enkele boardlengtes afstand in de Open klasse.

In de Techno293 klasse waren er de vorige keer in Ter Aar nog surfers die met kop en schouders boven de rest uitstaken. In de vlagerige, draaierige omstandigheden op de Delftse Hout was er geen
overduidelijke favoriet. Uit alle leeftijdsklassen wisten meerdere surfers een heatoverwinning van de volledige Techno-vloot op te eisen.

Niet alleen in de voorhoede is het niveau van de surfers gelijk, ook achter de kopgroep bleef het tot op het laatste moment zeer spannend. Met de massale eindsprints waar 5 tot 10 surfers tegelijkertijd op de finishlijn afkwamen had het race comité het er maar druk mee.
Opvallend was de prestatie van de twaalf jarige Kiran Badloe (WSC Almere Centraal) die de eerste races al goed mee wist te komen in de kopgroep, om vervolgens de 4e race als eerste Techno over de finish te komen.
Mark Jansen (WSC Almere Centraal), Evelien Rietdijk (SC Ter Aar), Marc van Santen (WV Leidschendam) en Carlijn Vermeulen (SC Ter Aar) waren de andere winnaars in de techno-vloot.

De volledige uitslagen en fotos vind u op:

Internetadres: www.hollandwindsurfing.nl